Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Barra del 7 Portes

  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. La Barra del 7 Portes
    FOTO: Maria Dias La Barra del 7 Portes
  2. La Barra del 7 Portes
    FOTO: Maria Dias La Barra del 7 Portes
  3. La Barra del 7 Portes
    FOTO: 7 Portes La Barra del 7 Portes
  4. La barra del 7 Portes
    Foto: ALEX FROLOFFLa barra del 7 Portes
  5. La barra del 7 Portes
    Foto: ALEX FROLOFFLa barra del 7 Portes
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

N’hi ha que obren un restaurant i a l’any i mig ja tenen tres sucursals. El 7 Portes ha trigat, ehem, 183 anys a fer-ho. “Ara ja podem dir que som un grup!”, riu un dels propietaris, en Pacó Solé Parellada. Perquè La Barra del 7 Portes, oberta el 2019, és un bar de tapes –barra i tres tauletes altes– però es percep com una versió miniaturitzada del pailebot de la cuina barcelonina. “De fet, més que una sucursal és un apèndix, un afegit, perquè en origen era un magatzem connectat al restaurant” –s’hi entra pel carrer paral·lel– i vam decidir convertir-lo en un espai diferent, però que es nodreix de la nostra cuina”, explica.

La cuina del 7 Portes: 450 m² de fogons, desenes d’olles fumejant fumet a tot tren des de les sis del matí sense interrupció. Anar al 7 Portes no és qualsevol cosa: és un ritual d’unes tres hores –els cambrers, la multitud, l’emplatat, la gresca, la sobretaula de cafè, copa i puro– d’uns 40 euros pel cap baix. La gràcia de la Barra és que disposa en format tapa “dels grans èxits del restaurant sense que hagis d’entaular-te, i si hi vas tres o quatre, en un pim-pam menges bé per 15 o 20 euros”, destaca Solé. I és cert: el que fa il·lusió del 7 Portes, arrossos a part, són els hits: els canelons, les croquetes, els bunyols de bacallà... I en comptes d’haver de negociar amb el nen o la besàvia un caneló, recolzeu-vos a la Barra, i gaudiu de racions individuals i a preu popular: com un excel·lent got d’amanida de xató (4,50 euros) o calamars a la romana amb maionesa i romesco (9,90 euros), dels millorets que s’enfarinen a la costa catalana. I el seu tros de caneló trufat –a 5 euros– és un torpede als cuiners que serveixen un caneló a 12 euros.

La bona notícia és que a La Barra podreu demanar tapes generoses d’arròs per a un (6,50 euros, que bo l’arròs picantet amb olives i conill!). Viciosos anònims de la paella, per 12 euros teniu el duet paella i fideuà. I també hi desfilen plats en perill d’extinció, com tripes a la catalana o mar i muntanya en format tapa. I la crema catalana, jibaritzada a una a quatre cullerades (2,50 euros) és una cucada digna de fondre els ploms d’'instagrammers'. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Reina Cristina, 11
Barcelona
08003
Contacte
635 65 98 56
Transport
M: Barceloneta
Horaris
De dt. a ds. de 12 a 16 i de 19 a 23 h. Dl. i dg. tancat
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà