Situat en una cantonadeta de Marià Aguiló amb Ramón Turró, La Esquineta és un petit obrador-botiga de pizzes, entrepans i rolls de preus molt ajustats i bona qualitat que planta caara a tots aquells llocs avariciosos que tenen l'ambició de clavar-te set euros i mig per un slice de pizza quadrat. Es defineixen com a menjar ràpid fet artesanalment, i no hi ha jocs de mans en la definició: mentre encarregueu i feu cua –sol haver-n'hi– veureu l'obrador on pasten el pa de pizzes i entrepans.
Tenen tres línies: els entrepans camperos –planxats, fets amb pa de mollete, pollastre, vedella o porc guisats a foc lent, tomàquet sec, formatge grana padano, maionesa i enciam, també en versió vegetariana– els talls de pizza de massa gruixuda, ben alveolada, signe inequívoc de bona fermentació, i els rolls de la casa. Aquests darrers són un hit, sobretot el vegetarià: dos rectangles enormes fets amb pa casolà, farcits de falàfel de remolatxa, cabdell d'enciam, ceba, tomàquets, cogombres i salsa de iogurt vegana (els trobareu en moltes altres versions, esclar). Els pokes no estan malament, però aquí el que cruix i sedueix són les elaboracions fetes amb el pa de la casa. Per un bitllet de deu, agafes el teu caprici i tens una bona nit de sofà i tele (també pots menjar a la barra).