Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La Mundana

La Mundana

Restaurants, Cuina creativa
4 de 5 estrelles
5 de 5 estrelles
(1Comentari)
La Mundana
1/2
© Maria DiasLa Mundana
La Mundana
2/2
© Maria DiasLa Mundana

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Fan ple cada nit gràcies a una fórmula infal·lible: vermuts i tapes creatives per al comensal intrèpid, que vol anar més enllà de les croquetes. Un local agradable amb un petit menjador, un espai a l’entrada amb taules altes i un parell de petites barres. I una ubicació privilegiada al barri de Sants.

Val a dir que si a Alain Guiard, xef i copropietari de La Mundana, li haguessin dit, quan va obrir la Santa Burg, que el carrer de Vallespir arribaria a ser una zona privilegiada, hauria rigut –o plorat– molt fort. I és que va haver de sentir de mil maneres que la seva hamburgueseria gurmet fracassaria perquè es trobava fora dels circuits gastronòmics ortodoxos. “I no només no ha fracassat –explica el Marc, el seu soci, que es va incorporar a la Santa Burg un any després de la seva obertura–, sinó que ha anat tan bé que La Mundana ha acabat sent la seva evolució natural”.

Estaven tan tocats per les muses a la Santa Burg que estaven fent “coses molt elaborades, massa per a una hamburgueseria”. “I volíem desenvolupar aquesta línia creativa”, afirma.  Així va ser com van trobar un local al costat i va néixer La Mundana, que deu el seu nom a una sèrie de plats del món que trobem a la carta, tots revisats amb imaginació i respecte, amb un tarannà que es trobaria entre el Mano Rota i La Volàtil: la voluntat de jugar amb textures i gustos sense malmetre l’essència de la matèria primera.

Exemples? Uns tacos de bou de mar que s'han convertit en clàssics de la casa, frescos i divertits; o un pop amb cansalada ibèrica, presentada en una fina làmina, i rouille de safrà. O la broqueta moruna de porc Duroc i hummus amb cúrcuma. Carns i peixos que, com el pop, es cuinen a la brasa.

Els amants de la tapa de tota la vida hi trobaran també “les tapes fredes i llaunes de sempre, a més de croquetes, calamars o braves”, i en l’apartat de cuines del món hi caben des d’un parell de curris, uns buns –panets al vapor made in Japan molt de moda– amb cua de bou, i un recomanable ou sorpresa Parmentier amb carbonara que podeu acompanyar, si ho desitgeu, amb un xic de tòfona. Sense oblidar, esclar, una bona selecció de fumats fets a casa.

Els macroprojectes gastronòmics amb grans inversors també són part d’aquesta ciutat, però mai no tindran res a veure amb aquestes coses petites, amb ànima, aixecades pedra a pedra amb cura i il·lusió.

Per Laura Conde

Publicat

Detalls

Adreça Vallespir, 93
Sants
Barcelona
08014
Transport Plaça del Centre (M: L3)
Contacte
Horaris Cada dia de 13 a 15.30 h i de 20 a 23.30 h.

Els usuaris diuen (1)

5 de 5 estrelles

Nearby Restaurants