Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Turuleca

  • Restaurants
  • Sants - Badal
  1. La Turuleca
    © Irene FernandezLa Turuleca
  2. La Turuleca
    © Irene FernandezLa Turuleca
Publicitat

Time Out diu

Aquí (i a la resta d’Europa) els restaurants peruans es van començar a fer transversals  partint de la gamma alta, gràcies a l’evangelització d’Acúrio, on les causas semblen un tàrtar groc i bufó i no pas un braç de gitano, i on l’anticucho és filet i no cor boví.

Ara bé, els creadors del Ceviche 103 acaben d’iniciar una segona línia de peruanització: a La Turuleca (peruà popular i rostisseria) la intenció és “oferir un producte cent per cent peruà i assequible amb la qualitat del Ceviche 103”, explica un dels socis, l’Àlex Luna. La situació és estratègia i filosofia: La Turuleca no és al Born, sinó a Badal.

Pensàvem que tindríem una majoria de clients peruans, però no”, apunta Luna. I jo crec que té tota la lògica del món: La Turuleca ofereix un menú de migdia, molt assequible, (beguda i postres), treballat amb la mateixa qualitat que el de la casa mare i on preval la fidelitat al receptari criollo, per damunt dels tocs d’autor del Ceviche 103. Perquè on més trobes de primer un cebiche així de bo a aquest preu? De segon, plats contundents i saborosos, com l’arroz chaufa amb marisc.  O amb pollastre, esclar.  

Convé no oblidar que això té esperit de rostisseria. No hi falta mai un pollastre a la brasa Josper que ha passat la nit amb vint espècies. El seu pit té tot el sabor que li manca al pitjor record que tingueu d’un pollastre a l’ast, i va amb amanida i unes patates extraordinàries (quart de pollastre a 4,90 € per emportar-se!). En carta, La Turuleca disposa d’una part de brasa visceral i exuberant en espècies (anticuchos de cor, lletons... ) i una cara B de cebiche, tiraditos i cuina criolla: l’arròs amb ànec, amfibi entre el nostre platillo i la Xina, s’ha de tastar.

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Arizala, 5
Barcelona
08028
Contacte
93 529 70 88
Transport
Badal (L5)
Horaris
Cada dia de 13 a 23 h.
Publicitat
També t'agradarà