Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La Volàtil [Tancat]

La Volàtil [Tancat]

Restaurants, Catalana Sant Antoni
4 de 5 estrelles
(1Comentari)
La Volàtil
1/4
©MariaDiasLa Volàtil
Escalivada amb torrades
2/4
©MariaDiasEscalivada amb torrades
Mandonguilles amb sípia
3/4
©MariaDiasMandonguilles amb sípia
La Volàtil
4/4
©MariaDiasLa Volàtil

Time Out diu

Volàtil és un bar de vins que combina la cuina catalana de proximitat amb la passió pel biodinàmic.

Aquest local és tancat Rere la deliciosa al·literació del nom d’aquest local, hi trobem un espai dedicat gairebé exclusivament al món del vi natural. I diem gairebé perquè els seus propietaris, els germans Víctor i Susanna Company, tenen claríssim que la raó de ser de La Volàtil és el vi natural, sí, però que aquest no funciona si no s’acompanya d’un bon menjar. Ara, amb en Xavier Jovells d'Els Tres Porquets a la cuina.

I amb aquesta filosofia han creat una selecció de tapes senzilles, ideades amb un ben entès sentit de l’originalitat, la missió de les quals és, en definitiva, ser companyes d’aventures d’una carta de vins amb 180 referències.

Un dels seus senyals d’identitat és la carta de vins... naturals? “No tots ho són al 100%, però tots els cellers tenen en comú, això sí, la voluntat de crear vins sense gaires alteracions, que no hagin estat maltractats per factors exògens”, explica el Víctor, molt orgullós d’una carta que no està cent per cent lliure de sofres (i tant se val) i que ofereix també vermuts i cerveses artesanes.

La carta de tapes, a preus molt assequibles, és un bon exemple de com agafar l’oferta clàssica i fer-la evolucionar un punt, de manera que quadri amb una oferta de vins moderna i transgressora, tot i que el Víctor ho té claríssim: “Jo no crec en el maridatge”. I potser no, però per algun motiu relacionat amb l’instint et fa un tataki de tonyina esplèndid, arrebossat amb sèsam, que quadra perfectament amb el blanc Biu de Sort.

També hi trobem un entrepà de 'top ten': una mena de 'mix' entre pepito, hamburguesa i tàrtar, o plats com la botifarra de perol esparracada amb calamarsets i mongeta, les mandonguilles amb sípia o unes croquetes de porc ibèric o rostit, casolanes i espectaculars.

Per Laura Conde

Publicat

Detalls

Adreça Muntaner, 6
Eixample
Barcelona
08011
Transport Universitat (M: L1, L2)
Contacte
Horaris Dl. tancat. De dt. a dg. de 13 a 15.30 h i de 20 a 23 h.

Els usuaris diuen (1)

4 de 5 estrelles

Average User Rating

4 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:1
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|1
1 person listening

Estoy completamente de acuerdo con la descripción que Laura hace de este local pero no entiendo como puede nombrar tantas tapas sin hacer mención las laminas de salmón ahumado estilo finlandés. tan simple y delicioso a la vez que lo recomiendo a todo el mundo pues hasta mi mujer que no le tira mucho el salmón y sin embargo quedo fascinada como yo