Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Airet

  • Restaurants
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. L'Airet
    Foto: Irene FernandezL'Airet
  2. L'Airet
    Foto: Irene FernandezL'Airet
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Les fronteres són atractives: a veure qui es resisteix a posar un peu a cada país, en les trampes turístiques de torn. I L’Airet –la primera assessoria fixa d’Ada Parellada com a cuinera– és un restaurant fronterer. És a una gambada de distància de Barcelona, a Collblanc, i també té un esperit de cuina fronterer entre la cullera popular i el cuquisme amb substància. “Podria haver-me vinculat a alguna cosa al centre, però penso en la jungla d’Enric Granados i em poso a tremolar”, se sincera Parellada.

A més, Collblanc és una bona zona per a un restaurant amb vocació de proximitat (tant per la temporalitat del producte com per dirigir-se del tot al veí del barri): “Cada cop que tanca un local, el substitueix una botiga de samarretes del Barça, i això ens dol”. Parellada tutela una carta en propietat del cuiner de l’Hospitalet Iu Cirici, que va ser bullinià. “El que volem és que el comensal hi estigui com a casa, i pugui menjar sa. Potser no és gaire original però intentem que estigui ben fet”, diu Parellada. Poc original? Amb una qualitat-preu-rapidesa com la de L’Airet, a passeig de Gràcia ja seria, no pas original, sinó una espècie a protegir. Disposen un menú diari (a 11,50 euros!) que canvia setmanalment, pensat amb tiralínies: nou plats diaris, on no falten mai dues sopes, dues amanides (una sempre vegana), dos calents –un vegà i un vegetarià– i un peix i una carn. “Ho cuinem tot al matí, amb una cuina oberta, transparent i sense pretensions”.

Però amb la gràcia de la casa, afegeixo. Com, per exemple, una amanida de verdura freda a la brasa de Josper, amb una vinagreta dels sucs de fruites del dia abans, refrescant i nutritiva, o verat fresc amb miso i naps glacejats i parmentier, una delícia per a dies freds. És un local versàtil, extensiu i quotidià: obre cada dia de 9 a 21 h, menys el diumenge, i s’hi pot esmorzar, dinar i berenar. A mig camí entre el 'self-service' i la botiga de menjar preparat –tot es pot emportar amb envasos reciclables–, les racions són generoses i una bona part del rebost ve del Baix Llobregat. Caliu de barri!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Francesc Layret, 2
L'Hospitalet de Llobregat
08903
Contacte
934 40 11 74
Transport
M: Collblanc
Horaris
De dl. a ds. de 9 a 20.30 h. Dg. tancat
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà