1. L'Entrecôt Barcelona
    FOTO: Maria DiasL'Entrecôt Barcelona
  2. L'Entrecôt Barcelona
    FOTO: Maria DiasL'Entrecôt Barcelona
  • Restaurants | Francesa
  • preu 2 de 4
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • Crítica de Time Out

Ressenya

L'Entrecôte Barcelona

3 de 5 estrelles
Ricard Martín
Publicitat

Time Out diu

Recordeu Le Relais de Venise-L’Entrecôte? Només hi servien entrecot, patates i amanida. Tancat cap allà el 2010, va cedir pas al Café Emma de Romain Fornell. Una altra branca de la família Gineste (hostalers francesos que a finals dels anys 50 van començar a obrir restaurants arreu del món) hi han posat sucursal: L’Entrecôte és el nom de la cadena dels Gineste de Tolosa.

Thomas Gineste explica que “fem el que feien els nostres cosins, però a la nostra manera, i millorat”. Per 19,50 euros, teniu un entrecot de 170 grams filetejat –pura carn, ni greix ni os, banyat en la famosa salsa Café de Paris– amb una amanida de nous i un plat gegantí de patates. Gineste presumeix d’una fórmula secreta de salsa –“cada setmana en fem 900 kg a Tolosa i els repartim”– i, si intentes la recepta, arribes a la conclusió que és tan barroca que surt més a compte venir aquí. També se sent orgullós de tenir restaurants sense congelador: en un frigorífic hi ha el tall –vedella alemanya– i en un altre les patates ('allumettes' a l’estil francès, fines com un llumí i fregides a la perfecció).

Una manera civilitzada i econòmica de complir amb el ritual de la carn vermella, amb una grandiosa qualitat-preu en un local francès amb DO (el xef és de Lilla) sense wifi ni música ambiental, que t’empeny a parlar o a mastegar. 

Detalls

Adreça
Pau Claris, 142
La Dreta de l'Eixample
Barcelona
08009
Transport
Girona (M: L4)
Horaris
Cada dia de 13 a 15.30 i de 20.30 a 23 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà