Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Loft212

Loft212 (TANCAT)

Restaurants, Mediterrània Eixample
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

En aquesta zona de l’Eixample que condensa la més gran quantitat de bons restaurants per metre quadrat, delimitada per Muntaner-Balmes, Còrsega-Aragó, s’acaba d’obrir un nou restaurant amb una fórmula molt atractiva: tant s’hi pot gaudir d’una tapa, local o asiàtica, com asseure’s a dinar en una taula, des de bon marisc i peix fins a una excel·lent i gairebé exclusiva carn.

 

Confortable i exquisidament atès per un personal de bon ofici, té alguna cosa desafiant: no només perquè abasta propostes tan diferents, sinó també perquè repta la qualitat del veïnat: Taktika Berri, Topik, Muffins, Chicoa, Les Artistes i Àpat, entre d’altres. 

 

Daniel Longán, jove xef, s’ha fet càrrec de la cuina i compensa la seva incipient experiència amb propostes agosarades, a partir d’una rigorosa selecció de bon producte. En un ambient pretesament novaiorquès, el local és trencador i de decoració agradable, càlida, malgrat la modernitat, confortable i de taules ben distribuïdes, cadires còmodes i bona il·luminació.

 

Dues ostres de Gouthier van iniciar l’àpat un migdia de foc, que convidava a menjar poc i sa. Després d’una gilda (amb cogombre en lloc de  piparra, discutible), una barra molt ben proveïda de barquetes i tapes, sushi i sashimis, em va obsequiar amb aquest variat inici. Ja assegut, vaig poder tastar una altra tapa, el lluç arrebossat, una mica massa cuit. A cent metres d’una de les millors barquetes de lluç arrebossat del món, el que prepara la Carme al Taktika, en Daniel hauria de treballar més la seva proposta. 

 

El flamant establiment no s’ha plantejat per ara un menú al migdia, fet que també el distingeix de la resta. És plausible: la seva oferta està pensada perquè es pugui optar per picar i asseure’s a menjar, per picar només o per combinar ambdós arts a la taula o a la barra. Amb això va implícit que, en aquest ambient tan modern i grat, es pugui escollir des del plaer sense castigar la butxaca.

 

Arribo al moment crucial del menjar: l’entrecot. Una carn de la vall del Cardener, amb un llegat històric, que en Daniel magnifica amb una excel·lent cocció, respectant el gust del comensal. Opto per menjar-lo sense ser filetejat –això és una cosa d’italians i la seva tagliata, i és una manera de reduir a fred i sec un excel·lent tros de carn. La carn és tendra, exquisida i gustosa. Els vins haurien de merèixer més atenció al Loft212, entregat a un sol celler, quan a Catalunya i Espanya s’elaboren vins variats i exquisits. –Marcelo Aparicio.

Publicat

Detalls

Adreça València, 212
Eixample Esquerre
Barcelona
08011
Transport Hospital Clínic (Línies: L5)
Contacte
Horaris De dl. a ds. de 13 a 16 i de 20.30 a 24.30 h
També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers