Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Mà de Morter

Mà de Morter

Restaurants Les Corts
Recomanat
Mà de Morter
1/3
Foto: Maria DiasMà de Morter
Mà de Morter
2/3
Foto: Maria DiasMà de Morter
Mà de Morter
3/3
Foto: Maria DiasMà de Morter

Time Out diu

No n’esteu farts, de sentir allò de la cuina de la mare? Doncs al Mà de Morter hi fan la cuina del fill. En Josep Bonavida (cuina) i la seva germana Mireia (sala) treballen amb l’ajuda de la seva mare Mireia. “Però faig el que em diu el meu fill, que per alguna cosa és el cuiner”, riu la Mireia mare. El Mà de Morter, a les Corts, és a uns baixos d’obra –vista d’aires de protecció oficial–, i per 11 euros arranats ofereix protecció emocional i estomacal a l’assidu. Van obrir fa tres mesos, i la qualitat-preu és brutal: un 'best' of de la cuina catalana amb coccions lentes, precises i producte fresc. Vegem-ne alguns itineraris: trinxat i conill confitat. Cigrons amb calamars i botifarra de perol amb samfaina. Amanida de poma caramel·litzada i orada a la brasa amb verdures. “Tinc una petita brasa de carbó i el resultat amb el peix és espectacular”, diu en Josep.

Ho certifico: melós i tendre per dins, crosteta per fora. Peix fresc i ben tractat en un menú d’11 euros! “Cada dia vaig a mercat i súpers del voltant i sempre compro fresc. No tot pot ser del mercat, però sempre miro de trobar un equilibri entre frescor i preu”, diu el cuiner, que afegeix que pencant en format trio familiar surten els números. És menjar-hi i copsar l’ofici del xef: Bonavida, amb títol de l’ESHOB –la seva germana amb estudis al CETT– va ser cap de partida de peix del Fermí Puig, i també va fer les Amèriques com a cap de cuina del Maito, restaurant top del Panamà.

També ha exercit al Talaiot i al Bar Bas: llocs fins i tradicionals, de coccions lentes on la capacitat de sorprendre el client se subordina al sabor i no pas a la creació. I al·leluia, aquest és un menú de migdia antifregit: “Venint d’on vinc, sempre tiro pel xup-xup. En lloc de patates fregides et posaré unes verduretes o samfaina”.

I si voleu una caldereta menorquina, us la farà boníssima, però aquí el plaer gastronòmic no passa del bitllet i l’euret (a 15 euros i amb més teca en dissabte). I sempre inclou de postres una escuma de crema catalana. Natilla que no és patilla! Això és un negoci però té un caire de servei públic innegable. Sisplau, que puguin treballar molts anys així.

Detalls

Adreça Travessera de les Corts, 118-120
Les Corts
Barcelona
08028
Transport Les Corts (M: L3)
Preu
Contacte
Horaris De dl. a ds. de 8 a 19 h. Dg. tancat.

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening