Makan Makan
Time Out diu
Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.
Una cosa és menjar i l’altra és menjar, menjar, que és el que vol dir en indonesi el nom d’aquest petit establiment cantoner obert fa un parell d’anys. L’Andrey, l’amo, és un actor i cuiner autodidacte javanès que, cansat de no trobar restaurants on poder degustar plats del sud-est asiàtic casolans i de qualitat, va decidir obrir-ne un de propi.
Fa tàndem amb la Saya, de Chiang Mai, i serveixen plats coneguts i no tan coneguts d’Indonèsia (arròs 'nasi goreng', rotllets lumpia), Tailàndia (fideus 'pad thai', curri Massaman), el Vietnam (sopa 'pho goa') i la Xina (wonton Sichuan i 'shao mai'). La diminuta cuina a la vista del local els obliga a cuinar només per al dia. A l’hivern, l’Andrey va diàriament a la Boqueria i, a l’estiu, es proveeix de l’hort que té a Montjuïc.
El plat més celebrat de la breu carta és el que porta el nom del restaurant: un deliciós saltat de porc, pebrot, ceba i alfàbrega, condimentat amb sambal (una salsa tradicional indonèsia de cocció pacient i feta amb pebrot vermell, xili i all) i acompanyat d’arròs. L’opció vegetariana és amb tofu. Les postres més exitoses són el 'ketan hitam', un exquisit platet d’arròs glutinós amb litxis i llet de coco. El plat del dia val 10,50 euros i és abundant. Els clients són majoritàriament veïns, ravalers i algun 'instafoodie'. Molt recomanable.
Detalls
Adreça |
Lluna, 4 Raval Barcelona 08001 |
---|---|
Transport | M: Sant Antoni (L2) |
Preu | € |
Contacte | |
Horaris | De dt. a ds. de 13 a 16 i de 20 a 23 h. Dl. i dg. tancat |