Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Marea Alta

Marea Alta

Restaurants, Marisc El Raval
Marea Alta
1/3
© Maria Dias Marea Alta
Marea Alta
2/3
© Maria Dias Marea Alta
Marea Alta
3/3
© Maria Dias Marea Alta

Time Out diu

Només per la vista, el restaurant Marea Alta passa a adquirir el cobejat títol d’atracció turística de primer nivell: a la planta 24 de la Torre Colón, ofereix una visió de 360º de la ciutat espaterrant, inèdita: a 110 metres d’altura, vas descobrint, en el trajecte circular cap al lavabo, els turons del Tibidabo fins a les costes del Maresme. Són 1.000 m² en tres plantes, una terrassa-cocteleria a la 23, un ascensor que et teletransporta... “Però vam partir de la base que estàvem muntant el millor restaurant de peix i marisc possible en un soterrani. Amb l’esperança que, si féssim res d’interessant en un soterrani, la gent hi tornaria”. La vista, considera Enrique Valentí, director, és “un regal al client”.

També hi ha una visió de 360º del producte mariner. Ofereixen “una idea senzilla i alhora difícil: peix i marisc en cru, fumat, marinat i a la brasa. Sempre d’alta qualitat: tenim els quatre punts cardinals d’Espanya controlats amb els millors proveïdors”, assegura Valentí. Aquest empresari/cuiner (és important recalcar això darrer) no falla en la conceptualització monotemàtica: després de posar en marxa restaurants d’aus (Chez Coco), carn de boví (Casa Paloma) i la tapa i el guisat (Bar Bas), l’ha tornat a clavar  en aquesta casa. Exemple cru: un salmó amb raifort i pa de sègol torrat, meravella de sabor primordial i concís que no salmoneja (Valentí em diu que això és per la seva tasca de fumat en calent). Cap explosió picant, sinó invasió subtil. I la brasa la treballen amb carbó d’alzina.

Aquí treballen “amb el millor peix de temporada”, i això es reflecteix en una carta que canvia cada dia. No tenen l’odiós ‘segons mercat’, sinó que refan la carta diàriament amb els preus a pes. Valentí té una debilitat (que comparteixo) pels guisats. “Amb les noves tendències, la partida del guisat ha perdut –creu–. Hi ha molts guisats ben presentats, però pocs on hi mani el sabor”. Apliquen una veritat que per qui escriu és un teló de fons mig ignorat: la tècnica més el guisat poden fer meravelles que fan oblidar assemblatges d’escuma. Una prova: un mar i muntanya d’ortiga de mar i cigrons amb el caldo d’un capipota, melositat marina i sabor amfibi. O unes espardenyes on la seva suavitat s’engreixa amb la de l’ou. Això és un mar per sucar-hi pa!

Detalls

Adreça Edificio Colón, Pis/Piso/Floor 23-24
Drassanes, 6-8
El Raval
Barcelona
08001
Transport Drassanes (M: L3)
Contacte
Horaris Dl. tancat. De dt. a dg. de 13.30 a 16 h i de 19 a 22.30 h

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening