Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Windsor
Foto: Windsor

4 raons de pes per assaborir el Menú Escudella del Windsor

Feu un viatge a la tradició amb els plats que us proposa aquest restaurant de cuina catalana a tocar de la Rambla de Catalunya. Serà un àpat de costums i sabors de sempre!

Time Out en col·laboració amb Windsor
Publicitat

Nadal és una data de tradicions i, com a conseqüència, de gaudi pels nostres paladars. Retrobar-nos, entaular-nos i delectar-nos és un dels plaers que defineixen aquestes festes i, amb el que us proposa Windsor, ho podreu fer envoltats d'un àmbit únic a la ciutat i davant d'un menú ideat al detall.
Aquest restaurant de cuina catalana contemporània i situat al carrer Còrsega, ben a prop de la Rambla de Catalunya, sempre ofereix propostes de cuina de casa nostra amb tocs moderns i amb personalitat. Ara bé, Nadal és sinònim de tradició i el que us suggereixen amb el seu Menú Escudella és un viatge a un dels plats més preuats del receptari català.
Es tracta d'un menú que podreu degustar fins a finals d'hivern cada dimarts i dimecres, i amb el qual tornareu als orígens durant l'estona que duri el vostre àpat. Amb els seus quatre plats fareu un recorregut culinari per propostes d'una qualitat superior i d'una mirada tradicional que, en alguns tocs, incorpora detalls moderns.
L'assaborim? Us fem obrir boca en quatre punts...

 'Amuse-bouche' de galet farcit
Foto: Windsor

1.  'Amuse-bouche' de galet farcit

El vostre salt a la tradició començarà només assaboriu el primer mos de l''amuse-bouche': un galet farcit de pilota de carn amb un fil de caldo i làmines de tòfona.
Una explosió de sabors concentrada en petites dimensions que fa que cada mossegada a aquesta primera proposta sigui impecable.
L''amuse-bouche' és, en definitiva, un aperitiu per divertir les vostres boques, tal com ja indica el seu nom.
Gaudiu-la i escalfeu el paladar perquè us espera molt més.

La sopa de galets
Foto: Windsor

2. La sopa de galets

No podia faltar la tradició nadalenca feta sopa perquè, com tots ja sabem, sense la sopa de galets no hi ha Nadal.
Cadascú la fa diferent i, a Windsor, l'elaboren assegurant que cada cullerada reculli el màxim sabor: amb matèria prima d'una qualitat excel·lent que cuinen a foc lent durant més de 48 hores per aconseguir el seu regust tan característic. Intens i subtil, a la vegada.
La pasta dels galets queda en una textura perfecta perquè harmonitzin amb el caldo a cada cullerada.
Tot un clàssic.

El plat d'escudella
Foto: Windsor

3. El plat d'escudella

Després de la calma i l'harmonia amb la sopa de galets, arriba la revolució d'ingredients.
El plat d'escudella compta amb tots els necessaris de la recepta original: col, cigrons, pastanaga, terrina d'escudella, botifarra blanca i negra, pilota de brou i talls de porc i vedella.
Una escudella que es manté fidel a la tradició i al seu procés culinari alhora que es prepara amb tocs d'elegància i el caràcter propi del restaurant. Com, per exemple, dessossen i netejen les carns per muntar dues terrines; una amb les carns més magres, i l'altre amb les carns més gelatinoses. Una modificació que fa valdre la filosofia del restaurant i el seu compromís per oferir plats cada vegada més saludables.

Un menú complet
Foto: Windsor

4. Un menú complet

Com a toc final i en línia amb la tradició catalana, no hi podia faltar una crema catalana a l'estil Windsor per arrodonir aquest àpat de 55 euros.
Quatre plats exquisits i pensats per assaborir pausadament mentre gaudim de l'ambient del restaurant, la companyia i maridem amb vins d'una bodega àmplia amb més de 450 referències.
De fet, la carta digital de vins ha estat reconeguda amb el premi Cartaví 2017 com a millor de la ciutat.
Aquest Nadal, deixeu que els vostres paladars es delectin amb un homenatge a la tradició culinària de casa nostra i animeu-vos a tastar aquest menú d'escudella catalana.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat