Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Merquén

Merquén

Restaurants, Mediterrània Eixample
Recomanat
3 de 5 estrelles
Merquen.jpg
1/2
Merquen
Merquen1.jpg
2/2
Merquen

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

El merquén és un saborós condiment a base de pebrot torrat, herència de la cultura maputxe difosa a la Patagònia xilena i argentina. A Xile té molt predicament i s’utilitza per assaonar els plats més refinats de la cuina andina. Té aspecte de pols amb petites escates de color vermellós i es compon principalment de la varietat d’ají “tros de cabra”, seca i picant, i de llavors de coriandre, tot i que els maputxes també inclouen altres ingredients en la preparació d’algunes formes especials.


Merquén és el nom que el xilè Rolando i la catalana Laia han posat a aquest restaurant d’ànima xilena i aroma mediterrània. No és només una argúcia del màrqueting, sinó que aquest matrimoni mixt ho ha interioritzat molt bé. Si bé hi ha una sèrie de plats xilens, rigorosament ben elaborats, la Laia, a la cuina, hi posa els seus tocs catalans. Sobretot en les tapes.

Comencem per les empanades, exquisides, amb una massa ben diferenciada de les versions dels seus veïns argentins i fonamentalment preparades al forn. Els farcits varien, però no hi falta una de les més delicioses, com és l’empanada de pollastre i merquén. Saborosa, una mica picant i sucosa, aquesta empanada serveix molt bé per obrir el teló a l’espectacle culinari que pot seguir amb unes gambes o algunes cloïsses a la parmesana, entrant principal de la casa.

Per no parlar del que després vam menjar, la carn a tires de la chorrillana, de la qual hi ha versió tapa. La chorrillana, l’origen de la qual es disputen xilens, argentins i peruans, és un plat en què segurament hi va tenir molt a veure el descobriment d’Amèrica. Són patates fregides, amb tires de carn i ous, que poden ser aixafats o sencers. Quan van trencats, se salten al costat d’un xic de ceba.


La festa andina es pot fondre després en una abraçada amb la cuina catalana i, com va passar el dia de la nostra visita, vam gaudir amb una bona botifarra amb mongetes o amb els més americans fingers de pollastre assaonats amb una pluja de merquén. Aquest lloc, de decoració sòbria, disposa de taules altes davant d’una pantalla de televisió, preparada per veure jugar Alexis Sánchez amb la samarreta del Barça, mentre fem tapes de chorrillanas, cloïsses, gambes o empanades. La carta de vins no és gaire extensa, però compleix amb el requisit indispensable de bons negres xilens, que podem degustar a copes.

Per Marcelo Aparicio

Publicat

Detalls

Adreça Rector Triadó, 72
Eixample
Barcelona
08015
Transport Poble Sec (M: L3)
Contacte
Horaris Dl. tancat. De dt. a dv. de 12 a 24 h. Ds. de 12 a 16 h i de 19.30 a 24 h. Dg. de 12 a 16 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies