Món Việt
Món Việt

Món Việt: Una escapada gastronòmica a Vietnam en tornar de vacances!

Voleu descobrir la gran desconeguda cuina vietnamita? Món Việt us proposa assaborir-la, al restaurant o a domicili, i fer que us sentiu com si estiguéssiu als carrers de Hanoi

Time Out en col·laboració amb Món Việt
Publicitat

Si us apassiona explorar sabors que no coneixeu i sentiu curiositat per descobrir noves elaboracions, tenim un lloc idoni per a vosaltres. I si les vacances han estat curtes i la tornada a la rutina costa una mica... res com seguir amb una escapada gastronòmica a Vietnam sense sortir de Barcelona.
En ple barri de Sant Antoni, al carrer Sepúlveda, trobareu el restaurant de menjar vietnamita Món Việt, el lloc ideal per descobrir una de les gastronomies asiàtiques més desconegudes i saboroses, pròpia dels carrers de Vietnam. I ja us avancem que és una cuina d’allò més saludable i equilibrada, amb gran presència de verdures, vedella o marisc. Per als que no ho sapigueu, aquest menjar asiàtic té grans influències xineses i franceses, que es perceben als plats més elaborats i fins i tot als entrants que caracteritzen aquesta gastronomia. Amants del menjar, ho podeu fer des de casa vostra o directament al restaurant, però... ja podeu córrer a assaborir el més pur Vietnam!

Desconeguda, saborosa, saludable i equilibrada

I és que trobareu propostes per a tots els gustos: des del Phó, una delicada sopa de tallarins de brou saborós i reconfortant que porta carn, brots de soja i herbes i que, en orígen, es consumeix tant en l’esmorzar com al migdia o per sopar; fins els Nem, entrants pensats per menjar amb les mans que es presenta com un rotllet de primavera. Els podeu assaborir en diverses versions, depenent de com es tracti la seva fina massa, d’arròs o de soja, crus (Nem cuốn), fregits (Nem raán) o bullits (Bánh cuốn). Salivareu amb els farcits, que poden ser de verdures crues o cuites, porc, vedella o marisc. Si ja us està agradant tot, deixeu espai, perquè trobareu més sabors igual de gustosos. Com els fideus Bún, una amanida tèbia de fideus d’arròs amb enciam, brots de soja, menta, papaia verda, ceba fregida, cacauets i coriandre. Sense desmerèixer un altre hit, el bo CƠM ĐĨA, que té arròs amb ou, rotllets fregits, vegetals crus, cogombre, cacauet, coriandre i ceba fregida, que a més permet personalitzar amb un pinxo a escollir entre el de porc, pollastre, llagostí, salmó i shiitake. No podeu deixar d’assaborir res!

Per compartir, menús tancats i combos!

Si sou dels que dubteu a l’hora de triar, a Món Việt us ho posen fàcil: trobareu els seus menús i combos, amb una ajustada relació qualitat-preu que us farà gaudir de la varietat dels plats per compartir, com els Nem. I si sou dos, proveu el menú degustació tancat per a dues persones, trobareu els hits dels hits! Si preferiu anar picotejant, podeu optar pel menú Tapes: jugant amb un símil del picoteig de diversos plats, ofereixen sis platets on assaborir diversos Nem cuốn, Bánh cuốn, amanides i la sopa Phó com a toc final per 18€ per persona. Només entrar ho veureu: sense renunciar a la comoditat ni al disseny modern, Món Việt ofereix aquells plats que els vietnamites mengen al carrer. Teniu ganes d’un bon festival de menjar?

Gastronomia sota el concepte del yin i el yang

Del receptari vietnamita són importants dues coses: la primera és la influència xinesa i francesa que es pot tastar en alguns dels seus plats, es mostra de forma subtil i és una connexió que es remunta a més de 200 anys d’invasions successives. La segona, que encaixa amb una cuina humil, pròpia d’un poble que ha passat forts episodis de gana, i és que les receptes es basen en el concepte taoista del yin i el yang i en la poca importància de la proteïna animal, sent una perfecta opció pels que busqueu una dieta vegana, vegetariana i fins i tot apta per a celíacs.
I voleu saber per què el concepte del yin i el yang? Doncs per l’equilibri en els plats: quan al plat hi ha algun aliment fregit o amb una elaboració calòrica, s’acompanya de verdura i herbes en cru. Aquesta alternança no només es troba en què es menja, sinó en com: en un plat calent s’introdueixen aliments freds o temperats, per refrescar. Ara que ja sabeu més del món vietnamita, voleu gaudir d’un menjar nutritiu, enèrgic i amb una sensació de plaer al paladar? Reserveu la vostra taula!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat