Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Mont Bar

Mont Bar

Restaurants, Cuina creativa
4 de 5 estrelles
(1Comentari)
Mont Bar
1/3
© Maria DiasMont Bar
Mont Bar
2/3
©MariaDiasMont Bar
Mont Bar
3/3
©MariaDiasMont Bar

Time Out diu

El Mont Bar és un bar cantoner, a l’Eixample Esquerre. Formalment, a Barcelona no es pot ser més bar. El seu propietari, Ivan Castro, amb un background familiar d’hostaleria a la Vall d’Aran, va aconseguir que fos una de les barres més cobejades pels colzes de bon menjar de la ciutat. Eloqüent com ell sol, en un tuit defineix l’ànima del lloc: “Menges plats d’alta cuina i tècnica en un bar de 30 m², amb bona musiqueta de fons. I si vols sortir a fumar, surts, i si vols cridar, crides. Això és el que li agrada a la gent”. I això és el que fa singular el Mont Bar: tenir cuina creativa d’alta volada –amb inspiració i risc, a càrrec de la mestressa i dona de Castro, l'Ana Merino– en un bar. Que és un bar de veritat! (i no pas un simulacre dins d’un restaurant). Pots fer un menú de degustació, o canya, russa i braves. 20 m² de cuina i 32 de sala. Una de les obsessions de Castro és demostrar que “es pot fer una cuina igual de bona i divertida que en un gastronòmic, però amb un servei dinàmic, divertit”.

El que diferencia el Mont dels gastrobars –etiqueta de la qual ell abomina– és que, a banda de fer servir un producte fabulós, ells es compliquen molt –i subratlleu molt– la vida amb les receptes. La carta són unes 25 passes que es poden mirar descontextualitzades, o configurar amb elles un menú degustació al·lucinant. I la carta ha fet un salt tan ambiciós, que per moments tinc la sensació que aquest és el bar més restaurant que he visitat mai. Plats senzills en teoria, com les espardenyes a la carbonara –el cogombre marí i la cansalada viada bombardejats per ribets pictòrics d’una salsa de rovell d’ou i pebre, sabor cru directe a la jugular–, o molt complicats –raviolis de rave japonès farcits de crema de carbassa neden en un consomé de ceps i formatge payoyo esterificat, aŀlegoria tardorenca–, són d’una inspiració i originalitat desarmants, com sortides de les cuines dels grans restaurants.

Detalls

Adreça Diputació, 220
Eixample Esquerra
Barcelona
08011
Transport Universitat (M: L1, L2)
Contacte
Horaris Dl. de 13 a 16 h i de 19 a 23.30 h. Dt. tancat. De dc. a dg. de 13 a 16 h i de 19 a 23.30 h.

Els usuaris diuen (1)

4 de 5 estrelles