Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Motel Empordà

Motel Empordà

Restaurants, Catalana
Motel Empordà
Foto: Motel Empordà Motel Empordà

Time Out diu

Si hi ha algun restaurant que ha marcat la gastronomia catalana contemporània, aquest és el Motel Empodrà (digueu-ne com els locals, el mótel a seques, accent tancat a la o). El va obrir l'any 1961 Josep Mercader, un home que venia d'aprendre la cuina francesa a la frontera i un dels pares de la cuina catalana moderna –el bacallà a la mussolina d'all no ve de cap iaia, se'l va inventar ell–, i que va convertir un hostal a peu de carretera en un referent a nivell estatal (si Montalbán tenia el casa Leopoldo, Pla tenia el seu santuari a Motel Empordà).

A finals dels anys setanta en Jaume Subirós se'n va fer càrrec, i avui encara continua al capdavant de l'establiment amb el seu fill Jordi. Ja no té la Michelin, però tothom sap que aquest és un lloc clau per menjar bé i notar, a més del bon sabor i l'exquisidesa dels productes de la terra i les receptes, el pes de la història recent i d'una manera de fer. La carta és simple: un menú de temporada que canvia constantment segons mercat. 

Publicat

Detalls

Adreça Avinguda de Salvador Dalí i Domènech, 170
Figueres
17600
Contacte
També t'agradarà