• Restaurants | Argentina
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Negro Carbón (TANCAT)

3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

Establiment tancat

A l’Argentina, on es menja la millor carn a preu més baixos és a les anomenades parrillas. Fins ara, a Barcelona, hi ha hagut restaurants argentins, però pocs que mereixin el nom de les perfumades parrillas on es fan els millors asados, les millors achuras (menuts) i els millors costellams. 

A la nostra ciutat, l’1 de gener (d’aquí el nom), va iniciar la seva marxa un simpàtic local que mereix aquesta classificació, sobretot per la qualitat i honestedat de la seva oferta. Des de fora, els prejudicis ens inviten a pensar que és per a guiris, però res més lluny de la realitat.

Negro Carbón és un local senzill, ben arreglat. I la seva oferta culinària justifica una visita. D’entrada, la rebuda –mèrit de Mariela, la propietària– és molt acollidora, sigui del país o turista el visitant. I això cada cop és més estrany. La cuina és gairebé perfecta, de la mà d’en Juan, el seu marit, que demostra els seus dots a la parrilla. El seu asado de tira és com el “d’allà” i no pas com aquells bulímics trossos d’os amb carn que sovint serveixen en altres llocs.

La seva costella és ampla i la carn abundant i sorprenentment tendra. Peces molt gustoses, que vénen acompanyades amb patates fregides o puré de moniato. Les patates fregides mereixen comentari a part: són cruixents i ben fregides i, en alguns plats, van condimentades amb pebre vermell.

Si aquesta variant no us agrada, convé avisar en el moment de la comanda. El dia de la nostra visita, a més de l’asado de tira, vam tastar l’entranya. Molt ben feta i suposo que per imperatius locals desproveïda d’aquella espècie de vel que la protegeix del foc i li dóna més gust, però exquisida. 

Abans van ser assaborits uns xoriços, de molt bona elaboració i al seu punt, acompanyats d’una botifarra de sang, molt bona. Pel que fa a la parrilla, deu punts. En l’anterior visita vam fer incursions en una altra especialitat. El plat preferit de Leo Messi: la milanesa a la napolitana. Una escalopa milanesa coberta de pernil, formatge i tomàquet, i passada pel forn.

De les millors de la city, avisat estàs, Leo... Els panadons, de molt bona pasta, fregits, són molt bons i gustosos, i el matambre ve servit amb l’ensalada russa, com manen els cànons portenys. També es pot gaudir amb uns magnífics lletons, crocants, saborosos. Juan incorporarà ara dos elements molt portenys: la polenta i la fainà. I a l’estiu, alguns peixos a la brasa. Bona oferta de vins argentins en una carta de vins que també promet millorar.

Detalls

Adreça
Pla de Palau, 16
Born-Ribera
Barcelona
08003
Transport
Barceloneta (M: L4)
Horaris
De dl. a ds. de 8 a 24 h. Dg. de 8 a 17 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà