Ocaña

Restaurants, Mediterrània El Gòtic
Ocaña
1/2
Ocaña
Ocaña
2/2
Ocaña

Cuina de mercat amb productes frescos i de km0 a la plaça amb més turistes per metre quadrat de la ciutat.

Potser a la Plaça Reial un dia vas estar a punt de morir esclafat per un comiat de solter, o la vas començar a sentir bruta i llunyana i vas anar oblidant llocs com el Jamboree, el Sidecar i com l’Ocaña, que en pocs anys ha esdevingut un clàssic.

Un restaurant trendy i cosmopolita que ha fet un pas endavant per acostar la seva cuina a la població local. I ho ha fet amb un fitxatge de nivell: Manel Jiménez, qui va ser xef executiu del Sagardi i ha passat per cuines com la del Neichel i Jean Luc Figueras. Jiménez va agafar la criatura amb carta blanca i una idea claríssima: fer una cuina de proximitat amb algun toc internacional. Així doncs, el que era l'antic Ocaña DF –plats mexicans i cocteleria–ha donat pas a aquest espai completament renovat, tant estèticament com conceptualment, que comunica amb L’Apotheke (el club nocturn).

A l’Ocaña, Jiménez segueix la màxima de conèixer bé els proveïdors. Des dels embotits de Cal Rovira fins a les verdures de Pau Santamaria, la vedella ecològica de Cal Tomàs, els pans d’El Raiguer –atents a aquest nom: el pa és boníssim–, formatges catalans de Xerigots, peix de llotja, pernil ibèric DO Extremadura tallat davant del client i una llista de productes seleccionats amb cura i saviesa. Amb aquesta matèria primera, Jiménez ha elaborat entrants que ja triomfen. És el cas del tàrtar de vedella ecològica, un refrescant i original empedrat de tonyina amb llenties i gingebre i una coca de burrata i ibèric, entre d’altres. El peix té un gran protagonisme a la carta, com ho demostren el lluç amb albergínia rostida, el bacallà amb mel i l’arròs mariner. Parlant d’arrossos, s’ha de tastar també el cremós d’espàrrecs i múrgoles amb formatge de Maó, i els carnívors moriran amb l’entrecot de vaca vella. De postres, des del senzill pa amb oli i xocolata fins a una de les joies de la casa: l’assortiment de formatges catalans. Tot això, amb una clara voluntat d’involució saludable: tornar a les arrels, comprar al mercat, conèixer els proveïdors... Més arrossos i menys cebiches. ■

Per Laura Conde

Publicat

Lloc de la ubicació Ocaña
Contacte
Adreça Plaça Reial, 13-15
Gòtic
Barcelona
08002
Horaris Dl. a dv. de 17 a 20.30 h. Ds a dg. de 12 a 2.30 h.
Transport Liceu (M: L3)
Static map showing venue location
LiveReviews|0
2 people listening