Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Oria

 • Restaurants
 • Dreta de l'Eixample
 • preu 3 de 4
 1. Oria
  © Maria Dias Oria
 2. Oria
  © Maria Dias Oria
 3. Orio
  © Maria Dias Oria
 4. Orio
  © Maria Dias Orio
Publicitat

Time Out diu

El restaurant Oria, a l’hotel Monument, és porta amb porta amb el Lasarte (tres Michelin d’ençà del 2016). Berasategui cuida assessories arreu del món, però em fa l’efecte que només per als que sent més afecte hi ha càrrega toponímica. “En aquests llocs trobaràs un homenatge al Mediterrani amb fil conductor basc”: diplomàtica resposta.

Berasategui no es trenca el cap amb els noms, sinó que posa tota la seva capacitat de treball i voluntat “a oferir una visió avantguardista, amb arrels i autenticitat de la terra que m’acull”. Gràcies, sobretot, “a un equipàs de cuiners de raça, joves i trencadors, que en cada plat es deixen la vida”, recalca (el xef de l’Oria es diu Felipe Carvalho i això només pot ser un bon senyal). Per comparació, l’Oria és l’avantsala informal del Lasarte (“un sport casual”, el defineix Berasategui) però és en un univers diferent dels catàlegs de tapes fines de la part assequible del gran luxe: té una entitat de pes, ideal per entrar en l’univers Berasategui sense sentir la pressió de ‘l’àpat que t’ha de canviar la vida’.

L’Oria recupera la tradició que va instituir el cuiner basc el 1993: “Pagui vostè el que vulgui, que el Martín confeccionarà el millor menú que pugui amb el seu equipàs”, deia el cartellet que va penjar. “Amb això he aconseguit que hi entri la gent sense mandra i sense por”, valora. Proposo un preu de 60 € (el menú de migdia val 45 €) i m’arriba un menú de degustació teŀlúric i elegant, amb plats fàcils que no tenen la complexitat de rodes dins les rodes del Lasarte, però amb el poder cru i la sorpresa intactes. Una fita total: Oria va aconseguir la Michelin el 2019 i té de costat un triestrellat! 

Són sis passes en què m’enamoro d’un caneló de peus de porc i cua de bou (sofregit gelatinós: que bo!), un sucós llom de rap amb carxofes, escopinyes i tàperes amb importants matisos dels brots (carn de mar i muntanya veggie!) i un filet de vaca rostit on el puré d’api-rave alleugereix la salsa perigordina. La cuina d’abans-d’ahir i de demà passat, ara (vins, cafè i petit fours inclosos). Berasategui atribueix el seu èxit a ser “un gaudidor i un inconformista alhora”. I ens proposa un planàs irrefutable que combina els dos aspectes. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Barcelona
Transport
Diagonal (L3-L5) i Provença (FGC)
Horaris
De 12:30 h a 15.30 h i de 19.30 h a 23.00 h
Publicitat
També t'agradarà