[title]
Som davant un dels pocs llocs de Barcelona on hi podem trobar tapes a l'estil gadità: hi preparen uns 'chicharrones' fenomenals, i també un peix fregit impecable. Ara bé, tenen més recursos; la seva carta va plena de mitges racions–o senceres– de plats com els calamarsets a la planxa amb cansalada viada i parmentier trufada. I l'arma secreta és una brasa de llenya d'on surten entrecots de tres quarts i talls estil argentí, o una peça sencera de lletons a la brasa.
Aquest lloc és carn i peix, per menjar a mossegadetes i a dentegades i d'allò més versàtil: els dissabtes i diumenges -quan obren al migdia- hi apareixen arrossos del dia.
Fede Salmón, cordovès molt català, m'explica que el seu chicharrón està basat en el de Casa Manteca de Cadis, paradigma de la tasca gaditana: finíssimes llenques de porc, cuites a baixa temperatura i adobades amb pebre vermell i llimona, meloses i boníssimes.
Estem oberts a tota mena de cuina, però sempre conservant aquesta essència catalanoandalusa, de mar i muntanya", diu Bernardo Montenegro, el segon soci present, també cordovès. Això vol dir que mai prescindiran d'una irreprotxable fritura gaditana o de gambes cuites de Huelva, però també és possible trobar-hi una cua de bou estofada. O uns calamarsets a la planxa amb cansalada viada i Parmentier trufada.