[title]
El foc és un dels elements més primitius de la civilització. De fet, gràcies al seu descobriment inesperat es troben els orígens de la cuina. Al Palo Verde reivindiquen el foc com l’element més pur que representa l’essència primària de la cuina. El cuiner uruguaià, Andrés Bluth, diu que no és un expert en brasa. Però tot just entrar, la fragància de carbó et captiva, com si fos un d’aquests perfums que col·loquen estratègicament les multinacionals perquè el teu cervell associï l’olor de canyella i vainilla amb el seu imperi capitalista. Que no us enganyi la modernitat del mobiliari i l’elegància de l’espai. Perquè, a can Palo Verde, el foc, la brasa i el carbó són els protagonistes.
El seu plat estrella és l’orella de porc a la brasa amb mostassa, però, si hi aneu, no us podeu perdre el brioix torrat amb paté (fet per ells) d’au de caça i múrgola o el tsukune: una mandonguilla japonesa –en broqueta– d’ànec. El fet meravellós de Palo Verde és que un cop que t’han enlairat amb plats sorprenents et tornen a posar de peus a terra amb el potent sabor de l’escalivada de pebrot vermell; que et recorda on ets i què és important per a ells.