Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Pur

Pur

Restaurants, A la brasa Dreta de l'Eixample
Pur
1/2
© Maria DiasPur
Pur
2/2
© Maria DiasPur

Time Out diu

Un restaurant de graella excelsa i sabors directes

El Pur no tanca mai. És el restaurant que sempre havia volgut obrir en Nandu Jubany, porta amb porta amb el Petit Comitè. Jubany hi posa tota la carn a la graella: el Pur és un restaurant amb brasa, amb una barra baixa majestuosa –de les de seure en cadira– rere la qual el comensal veu tot l’espectacle. Com un restaurant japonès a la catalana.

El Pur aposta per no posar ni massa sucs ni salses ni tapar el producte, sinó a anar a buscar la puresa del gust. La idea aquí és presentar el producte molt net. Això no vol dir que no us hi trobeu coses com unes tremendes espardenyes fregides amb maionesa de la casa, infinitament més bones que ofegades en suc de rostit. És a dir, anar a les combinacions senzilles i directes. Amb el milloret. Sigui del Bages o de Burgos, sempre amb producte de proximitat i des del respecte. 

A la carta hi ha uns vint plats estables, i deu suggeriments del dia. Les receptes amb combinacions són binàries, o màxim amb tres elements, i brutals, amb la intel·ligència creativa dels grans cuiners: cansalada del coll amb salsa holandesa (que va portar al Tast a la Rambla), figaflors a la brasa amb pernil ibèric i mújol ratllat (la gola tremola pensant en la mescla d’intensitat marina i greix d’aquest mar-hort-muntanya) i apostes infal·libles i directes com costella i mitjana de xai lletó a la brasa amb allioli. I sempre té en carta marisc, que pot ser bullit, a la planxa amb sal o a la brasa (ara toca gamba vermella i espardenyes). I del Petit Comitè, herència de Fermí Puig, se n’ha emportat un rostidor per on passarà l’au del dia, sigui pularda, ànec o pollastre de Bresse.

L’escena la completa l’Impur, una cocteleria a la planta inferior pensada per fer-hi el vermut, copes després de l’àpat i celebracions (la potència dels càterings de Jubany és llegendària). I s’hi pot fer un mos fins a la 1 h de la matinada. Ara bé, parlant amb el cap de cocteleria, l’Adrià Batlle, us podeu oblidar d’aquella mixologia amb torradetes de Santa Teresa surant en líquids beguts en sabates de taló. Per exemple, un trago de dàtil i comí. O d’aranja i genciana. Res de cornucòpia kitsch: copes, gel cristal·lí i líquid boníssim. Tenen quinze còctels d’autor, vint clàssics revisats i un apartat que s’abastirà de licors casolans. Ja fan la seva ratafia.

Publicat

Detalls

Adreça Passatge de la Concepció, 11
Dreta de l'Eixample
Barcelona
08008
Transport Diagonal (L3, L5)
Preu 40-80€
Contacte
Horaris Dl. a dg. de 13 a 15.30 h i de 19.30 a 23 h.

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening