Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Rasoterra

  • Restaurants
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Rasoterra
    Foto: RasoterraRasoterra
  2. Rasoterra
    Foto: Time Out Barcelona Rasoterra
  3. Raso Terra
    ©MariaDiasRaso Terra
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Rasoterra és més que un restaurant vegetarià: és un dels llocs més emblemàtics en la revolució verda a les taules de Barcelona, d'ençà que van obrir el 2013. Si tenim en compte que un dels socis del restaurant, en Danielle Rossi, també és president de l'associació Slow Food de Barcelona i que tenen un hort propi, entendrem la magnitud i el rigor del Rasoterra en matèria de cuina km.

És una obvietat que els plats de la carta, a càrrec de la xef Adriana Carcelén, són sempre de rigorosa temporada. Després del catacrac de la pandèmia, el restaurant, que era ovolactiovegetarià amb un fort toc creatiu, s'ha convertit en un restaurant del tot vegà i ha incrementat el voltatge gastronòmic de les seves elaboracions. La Chiara Bombardi, l'altra sòcia, explica que aquest salt "ha vingut motivat per com canvien els temps i el perfil de la clientela. Els nous vegetarians són més joves, i han fet el pas d'omnívor a vegà directament". 

Ara només obren de nit, i en lloc d'una carta amb tapes i plats principals, tenen un menú tancat a 29 € amb un aperitiu, entrant i segon que es pot allargar a voluntat. I com diu Bombardi, si vols fer cuina vegana creativa "no hi ha cap recurs fàcil". Renoven el menú cada mes, i hi podem trobar des d'una amanida de tomàquets de varietats recuperades exuberant –quan en sigui temporada, esclar– fins a un al·lucinant plat d'arrels de verdures rostides (ceba, moniato, remolatxa, porro) que suren damunt un hummus de llegums i perfumat amb un oli d'alfàbrega fet per ells mateixos, tot un poema de sabors de la terra subtil però meditat. Els plats de pasta, al dente, són excel·lents (recordeu que són italians).

I si no voleu postres, podeu demanar un altre primer o demanar snacks, i fer una degustació de tres plats (quelcom que no us recomano: les trufes al wasabi amb caramel salat són meravelloses i equilibrades). La cuina vegana és avorrida? No, la verdura és molt difícil de fer bé. I ells tenen la paella pel mànec.  

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Palau, 5
Barri Gòtic
Barcelona
08002
Transport
Jaume I (L4)
Preu
De 30 a 40 €
Horaris
De dc. a dv. de 20 a 23 h. Ds. de 13 a 16 i de 20 a 23 h. Dg. de 13 a 16 h.
Publicitat
També t'agradarà