Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Bandoler by La Alcoba
El Bandoler by La Alcoba

Un recorregut en 9 tapes per les Alcobas de Barcelona

Us proposem assaborir la gastronomia de la conca mediterrània, des del Marroc fins a Síria passant per les nostres costes, a través d'una selecció de tapes sorprenents que trobareu a tres restaurants de Ciutat Vella

Time Out en col·laboració amb Restaurantes La Alcoba
Publicitat

Si sou d'aquells foodies que s'endinsen en carrerons amagats seguint aromes delicioses, segur que coneixereu els restaurants del grup La Alcoba. El primer en obrir, La Alcoba Azul, va saltar ràpid a la fama, no només pel nom de tango, o per la cuidada oferta de tapes i begudes, o per la curiosa decoració o la terrassa al barri del Call, sinó també per servir sempre un pinxo del dia gratuït amb cada beguda. Sí, tota una grata sorpresa a la nostra ciutat.
Aquesta mateixa filosofia, la de sorprendre amb mossegades delicioses, l'han estès a diversos locals més, entre ells La Alcobita i El Bandoler, al mateix carrer Salomó Ben Adret del Call, a cinc minuts de la catedral o de la plaça Sant Jaume, i també l'Alcoba Barcino, al carrer Correu Vell i a tocar de les muralles romanes. Llocs amb història que reconeixereu fàcilment pels fanalets que precedeixen la seva entrada.
Tots comparteixen una decoració que inunda de vegetació un interior tènuement il·luminat, l'arbre de la vida com a leitmotiv, mobiliari de fusta fet a mida, elements antics recuperats d'aquí i d'allà i un mural pintat a mà que inclou una gàbia oberta que simbolitza la llibertat. També una selecció musical escollida, així com un servei de bàrman excepcional, que sap llençar perfectament les canyes i elaborar còctels d'autor que, fins i tot, es poden personalitzar a demanda. I, per descomptat, una gastronomia basada en les cuines de la conca mediterrània, amb tapes que van des d'embotit ibèric a l'humus i un munt de receptes exòtiques, elaborades amb productes locals i de proximitat, ja que fins i tot el pa que acompanya l'humus el fa un forn sirià del Barri Gòtic. Si us ve de gust fer un tast, us proposem recórrer tres Alcobas distintes i tastar-hi a cadascuna tres tapes diferents, totes maridades amb una beguda a mida. Seguiu-nos i assaboriu-les!

LA ALCOBITA

1. La Turca

Foodporn del bo! La Turca és una torrada de xai rostit, humus d'albergínia, espinacs, escalunyes, tomàquet Cherry confitat i una salsa tzatziki de iogurt i menta, suau i fresquíssima. Claveu un bon mos i deixeu que regalimi, flipareu. És una salsa líquida que no altera en cap moment la textura cruixent i al punt del pa torrat al forn i que potencia el gust exquisit d'un xai melós que es desfà a la boca. Una combinació deliciosa que encara assaborireu millor si la marideu amb un vi Ternero Torno Crianza 100% Tempranillo DO La Rioja.

2. Calamars al curri

Com aconseguir que un calamar es desfaci a la boca i impregni el paladar d'aromes marineres i exòtiques? A La Alcobita, saben com fer-ho: els marinen prèviament per facilitar-ne la cocció al forn i aconseguir una textura cremosa. I els elaboren al curri, sobre remolatxa, col llombarda i brots verds, i amanits amb maionesa de kimchi i allioli negre. Espectaculars. Marideu-ho amb un vi blanc Nuestra Señora Portal Blanc, 2018 del Celler Piñol de la DO Terra Alta, amb aroma potent de fruites tropicals. Repetireu.

3. Zaalouk

Es coneix també com a caviar d'albergínies i és un dels entrants més populars del Marroc, que a l'Alcobita preparen amb gran 'savoir faire' i amb un exquisit punt picant. Està elaborat a base de tomàquet i albergínia al forn, amb ou, olives negres i espècies i, encara que és un plat vegetal, la seva textura especial recorda a la carn. Si voleu assaborir-lo amb un toc diferencial, marideu-lo amb el còctel Alcoba Mezcalera, a base de mescal Gusano Rojo, taronja, llimona, xarop d'Agabe, Chilli i Cardamomo. Una combinació d'allò més picant!

EL BANDOLER BY LA ALCOBA

4. Bao de galta ibèrica

Si busqueu les diferències entre les cartes de Las Alcobas, El Bandoler us sorprendrà perquè afegeix el concepte bao i taco, i també entrepà: menjar ràpid però cuinat a foc lent amb un resultat espectacular. Per comprovar-ho, només cal tastar aquest deliciós bao de galta ibèrica preparada al forn, amb adobats, maionesa de kimchi i sriracha i un toc de coriandre, que es fon a la boca i es devora en dues delicioses mossegades. Marideu-lo amb un còctel Chili Margarita, a base de tequila, chili, suc de llimona i mel d'atzavara. Una combinació explosiva!

5. Tacos de costella de porc

Són una altra de les sorpreses d'aquest local, una tapa que se suma a la moda dels tacos amb una preparació de primera, a base de costella de porc amb salsa de barbacoa casolana cuinat a baixa temperatura, acompanyat de crema d'alvocat, crema agra i la salsa mexicana pico de gallo. I amb un punt cruixent en clavar la dent! Mariden perfectament amb un dels còctels més de moda d'aquesta temporada, el Moscow Mule, amb vodka, suc de llima, sucre de canya i Ginger Beer. Assaboriu-la, us sentireu molt però que molt foodies.

6. Cuscús amb pollastre

Si el cuscús és tot un emblema de la cuina marroquina, a El Bandoler by La Alcoba us sentireu com si acabéssiu de viatjar a aquest país veí en un sol mos. Està aromatitzat amb herbes fresques, acompanyat amb un pollastre molt tendre, elaborat al forn, i coronat amb fruits secs que aporten un toc cruixent. Marideu-lo amb un còctel sense alcohol molt refrescant, el Virgin Mojito, a base d'àloe vera, suc de llimona, sucre de canya, menta, soda i Angostura. Una delícia!

LA ALCOBA BARCINO

7. La Salada

Ganes d'assaborir una amanida diferent? Aquesta us seduirà! El protagonista absolut és el bacallà, sobre una bona base de tomàquet de varietats locals diferents, ruca i cebes també variades, que s'acompanya amb anxoves i tàperes i, per a sorpresa del paladar, també amb aranja i formatge manxec. Una barreja que assaborireu en tota la seva essència si la marideu amb un vi blanc jove i fresc com el Galliné, de la DO Conca de Barberà. Us entrarà com una alenada d'aire fresc.

8. Pollastre satay

De vici, poca cosa més a dir! Si la presentació d'aquest pollastre satay amb salsa de cacauets i fulles verdes, empolvorat amb llavors de rosella i sèsam, ja és espectacular, el seu sabor, amb un punt picant i una barreja d'aromes a la boca irresistible, us enamorarà. I si voleu que el vostre amor gastronòmic sigui encara més intens, marideu-lo amb La Polaca del Gótico, un còctel premium a base de vodka Zubrowka, tònica, suc d'aranja natural i campari.

9. Coulant de xocolata

Res millor que acabar una bona ruta de tapes amb un punt ben dolç. I aquest coulant de xocolata amb festucs, caviar d'oli de romaní i sal maldó, us transportarà al cel. Trenqueu-lo amb la cullera i noteu com es desfà, i porteu-lo a la boca perquè es fongui amb el vostre paladar, és tot un plaer. I si ho marideu amb un xarrup de licor de gla, de gust fi i dolç, o amb un de ratafia, posareu el punt final exquisit. Proveu, brindeu i gaudiu d'Alcoba a Alcoba!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat