Time Out a la teva bĂşstia d'entrada

Cerca
Suquet de l'Almirall
Suquet de l'Almirall

Restaurants de cuina catalana amb reserva online

Restaurants de cuina catalana amb reserva online

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Esquerra de l’Eixample
Un restaurant dels anys 40 al bell mig de l’Eixample barceloní. Es pot demanar més? D’aquesta mena de restaurants no n’hi ha gaires a la ciutat dels llibres perduts i revenuts, i qui hi vagi per primera vegada segur que convertirà aquella experiència en un hàbit. La pàgina web del local diu això textualment: “En 1972 fue reformado por el Arquitecto y Diseñador Santiago Roqueta (1945-2005), dándole un aire de vieja fonda clásica, bohemia y acogedora que enamora”. És cert. Enamora. La cuina que fan a Casa Ponsa, de tan tradicional, ja és una raresa. Jo, per exemple, demano de primer unes mongetes tendres saltades amb pernil i una truita d’espàrrecs, i em quedo, com deien abantes, que no puc dir fava. Les mongetes eren boníssimes, un punt al dente, i la truita, ben cuinada. La carta la conformen plats de tota la vida, si considerem tota la vida la història nascuda a partir del descobriment d’Amèrica. Sense el tomàquet, la patata i tants altres productes, els plats serien molt més avorrits. Aquí, cada dia hi ha un plat especial. Dilluns, estofat de toro de lídia. Dimarts, bacallà amb tomàquet. Dimecres, cua de bou estofat. Dijous, paella. Divendres, xai al forn. Altres plats de la carta són truita de xanguet, sopa vermicelli, espinacs a la catalana, truita de gambes, rogers frescos, lluç a la romana, ronyons saltats, costelles de cabrit arrebossades, flam casolà... Com es pot veure, la tradició és un veritable viatge al futur. Hi ha plats que per mi tenen una sonoritat especial.
  • Restaurants
  • Catalana
  • Fort Pienc
Poc després de la mort de la xef Mey Hofmann aquest restaurant va canviar de nom i va passar de dir-se Bistrot a Arroz Hoffman. Prenia així l’especialització d’una de les passions de la cuinera difunta: l’arròs. I és d’aquesta manera com aquest producte pren una altra dimensió a la casa Hofmann, propietària també del restaurant estrellat i de la Taverna del mateix nom, d’un estil més informal. L’arròs escalivat, amb botifarra de perol i mongetes seques, de pura melositat, o el negre amb sepietes i allioli són excepcionals! Tenen un menú de migdia i recordeu que, tractant-se de Hofmann, convé deixar lloc per a les postres fetes a casa, una pastisseria de les més prestigioses de Barcelona.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat