Roig Robí

Restaurants, Cuina creativa Gràcia
3 M'encanta
Guarda-ho
Roig Robí
Roig Robí

El Roig Robí, un dels primers emblemes de la renovació gastronòmica d’aquesta ciutat, acaba de festejar els seus trenta anys de vida. Els anys passen, però la qualitat i el bon gust queden. Sota l’atenta i càlida mirada de Mercè Navarro, alma mater d’aquest vaixell insígnia que va ser un atractiu més dels jocs olímpics, el Roig Robí segueix oferint una de les més bones i serioses cuines de Barcelona.

Ho fa en un entorn que en aquesta època de l’any té encara més autenticitat. A partir de les reformes de l’any 2000 i més recents, el seu pati posterior s’ha convertit en una de les terrasses més agradables en aquesta època. Tot i que s’hagin cobert ara un parell de reservats, permet gaudir de les seves plantes enfiladisses i arbres durant tot l’any. 

Roig Robí és sinònim de seducció i elegància. En l’art transmet vives emocions: per això, suposo, van escollir aquest nom. Per més que passin els anys, els qui el vam veure néixer mai no el podrem considerar un clàssic.

Perquè, per sort, canvia permanentment. I ningú millor que la Mercè Navarro per definir-lo: “Malgrat els models o les referències existents en els inicis, que potser no eren gaires, vaig donar al Roig Robí un aire singular, personal, que crec que ha persistit.

El nostre restaurant és identificable per ell mateix, fins i tot internacionalment, i poc assimilable a altres establiments. Hem fet un tipus de cuina pròpia, honesta i de qualitat que hem anat adaptant amb els anys sense canviar-ne l’esperit: fem el que ens sembla que sabem fer millor, i ho anem perfeccionant”. La Mercè ha sabut envoltar-se d’un excel·lent equip, gràcies a l’Imma i en Joan. Els seus dos fills porten des de la cuina i la sala el vaixell a bon port. Tota l’oferta de la carta és important, però sempre han destacat per la bona cocció i presentació d’uns peixos salvatges que provenen dels millors proveïdors. 

Cuina sempre actual i de temporada: sempre tenen a primera línia els millors productes que dóna cada estació. La nit de la nostra visita el paladar es va veure complimentat amb dos entrants de ceps i ou de reig. Els primers, tot just saltats amb bon oli i sal; i els segons, filetejats com un carpaccio. Sublims. 

Van seguir els cigrons amb calamarsons i un increïble capipota amb samfaina. I va tancar l’àpat un turbot al forn espectacular. Però el millor és no parlar dels plats sinó convidar-vos a tastar-los. Us ho posen fàcil: un menú de trenta anys per trenta euros.

Publicat

Lloc de la ubicació Roig Robí
Contacte
Adreça Sèneca, 20
Gràcia
Barcelona
08006
Horaris 13,30 a 16 i de 20,30 a 23,30
Transport Diagonal (M: L3-L5)

You may be interested in:

LiveReviews|0
1 person listening