Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tamae

  • Restaurants
  • Sant Gervasi - Galvany
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Tamae
    Foto: Irene FernandezTamae
  2. Tamae
    Foto: Irene FernandezTamae
  3. Tamae
    Foto: Tamae Tamae
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Tamae ajunta dos cuiners cabdals dels darrers vint anys: dos ex-caps de cuina d'elBulli, l'Eugeni de Diego (A Pluma) i Albert Raurich (Dos Palillos), ofereixen la seva versió del menjar asiàtic més apte per al 'take away' en la creació d'un model de restaurant que, de fet ni ho és, de restaurant. De Diego: "Tenim una barra amb vuit places i treballem el menjar a domicili i per emportar. I la cuina és oberta: en contraposició a les 'dark kitchens' som una 'open kitchen'.  L'Albert té un coneixement integral de la cuina asiàtica, i ho ajuntem amb el meu saber fer per arribar a tots els públics". 

A Tamae ('perla' en japonès, nom de la dona i sommelier i sòcia de Raurich a Dos Palillos) seus a la barra i tens un únic plat, i et serveixen el menjar en el mateix 'packaging' en què te'l porten a casa. "Ens diem Tamae Bar & Open Kitchen perquè és precisament això, una cuina oberta i una barra", corrobora Raurich". Ara bé, ni se us acudeixi infravalorar-lo: Raurich és un dels cuiners que ha fet encaixar Àsia en l'alta cuina moderna, i el fet que el tiquet sigui assequible no vol dir que el menjar no us faci caure de culs. "A Dos Palillos vens a provar el que volem, aquí la idea és que triïs tu".

I es fa difícil triar. Per una banda, aquí hi ha la visió del sushi de Raurich –hi trobareu 'hako suhsi', antiga forma japonesa de sushi rectangular, premsat en caixetes– i uns impressionats ngiris XL, que son un ngiri i mig i calen dues mossegades per fer-los desaparèixer: tant grans en mida com subtils i precisos en sabor (és sushi cuinat, aquí no trobareu ngiris de peix cru sense més). Per l'altra, la visió del fet menjar de carrer asiàtic on es nota la ideologia de De Diego: com un impressionant lluç fresc d'arrebossat japonès que fa descarrilar el millor 'fish and chips' del món, o un 'bao' de tàrtar de vedella, on l'ou apareix sota la gens habitual forma d'ou ferrat, tan sucós i saborós que en voldries tres de seguits i res més (i de fet pots fer això i quedar-te tan ample). Podeu encarregar el menjar des de la seva web.

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Casanova, 262
Barcelona
08021
Transport
M: Hospital Clínic
Horaris
De dc. a dg. de 12.30 a 16 i de 19.30 a 23 h.
Publicitat
També t'agradarà