Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tangana

  • Restaurants
  • Gràcia
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Tangana
    Foto: Tangana Tangana
  2. Tangana
    Foto: Tangana Tangana
  3. Tangana
    Foto: Tangana Tangana
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

El madrileny de la música urbana ha eclipsat el significat de 'tangana', però a Barcelona tenim una barra gastronòmica que mereix que la identifiquem amb el substantiu. Encara que 'tangana' significa discussió violenta, qualsevol que reposi el cul a la barra o als tamborets alts del Tangana estarà d'acord amb el fet que aquí s'hi menja molt bé.

Aquest és el projecte personal del mestre del xup-xup i assessor rodamon que és en Josep Maria Massó, que després de molts lustres treballant per a altri torna a tenir casa pròpia. El cuiner que va obrir el Bar Cañete –que al cor del Xino s'ha convertit en un fetitxe del turisme 'gastro' internacional, sobretot del sud-est asiàtic– ha posat tot el cor i estil en un negoci que ha obert en associació amb el cuiner (jove, del 1993) Àlex López Lamiel, que ha passat per Cañete, Àbaco o Nandu Jubany. 

En certa manera, Tangana recupera l'esperit de tapa i barra desenfada del Cañete, però amb un peu més en el mercat i la casa de menjars catalana que no pas en la taverna castissa. Això sí, a més de la cosa popular hi trobarem aires clàssics d'alta cuina amb un gir informal: els raviolis de llebre –que en aparença semblen molt més unes 'gyoza'– tenen una demi-glacé i una potència de cuina de caça que fa caure de culs. Aquest és un lloc per fer-hi tapes de les bones a preus continguts i també per compartir principals. En el primer apartat, aquell saborós 'mollete' de 'pringà' que va ser la metxa de la moda del mollete a Barcelona, o una ensaladilla russa impecable. Compartir principals? Sí, parlem de plats de cullera que són tan bons que val la pena compartir per poder comentar-los: el seu capipota amorosit amb carabassó i pinyons –homenatge a Juanito Bayén– s'hauria de posar en una vitrina, de com de melós i addictiu és. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Riera de Sant Miquel, 19
Barcelona
08006
Contacte
937 14 06 21
Transport
M: Diagonal
Horaris
Cada dia de 13 a 22.30 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà