The Hip Fish

Restaurants, Californiana Vila de Gràcia
2 M'encanta
Guarda-ho
The Hip Fish
1/3
The Hip Fish
The Hip Fish
2/3
The Hip Fish
The Hip Fish
3/3
The Hip Fish

Sovint sentim a parlar de l’obertura de restaurants que ofereixen ‘cuina típica californiana’ a Barcelona. I quan t’hi acostes a comprovar què és exactament el que mengen a Califòrnia que desperta passions arreu del món, pots trobar-te hamburgueses, 'tacos', còctels, crònuts o una gran esplanada plena de 'food trucks' i llums de neó. I arribes a la conclusió que la cuina californiana és meravellosa precisament perquè agafa el millor d’aquí i d’allà, sovint amb valentia i imaginació, i dona lloc a creacions com els 'poke-bowls' o els sushi burritos ('sushirritos'!).

Aquestes dues peces són les estrelles de The Hip Fish, un local de Gràcia que ens ha robat el cor amb el seu 'fast food' saludable directe de la costa californiana, de la mà de tres socis veneçolans amants del sushi. La proposta és original i vistosa, i desperta passions entre 'healthy'-addictes, flexiterians i altres amants de cuidar el cos.

Per una banda, podem triar un dels seus 'poke bowls', un plat d’arrel hawaiana implantat a la costa californiana, que consisteix en un peix marinat amb soja i gingebre, amanit amb espècies i combinat amb els més diversos ingredients. Es poden demanar personalitzats (amb ingredients com kale, alvocat i llavors) o triar recomanacions de la carta. Alguns exemples? El de salmó fresc, marinat amb 'yuzu' 'ponzu', 'edamame', ratlladura de llima i llavors de sèsam, o el de tonyina vermella, marinat clàssic, cibulet, sèsam i 'chili flakes'. Tots porten sempre, a més, una base a escollir que pot ser arròs, quinoa, brots verds, cuscús de coliflor o kale.

L’altra opció de la carta són els burritos de sushi, un plat que es va crear a Silicon Valley i que el Daniel, un dels socis, defineix com “un maki gegant en format 'take away' molt més farcit que un 'maki' estàndard”. També es poden personalitzar amb una sèrie d’ingredients que van des del tofu fins als raves o l’arrel de flor de ginjoler, i es poden acompanyar d’un suc premsat en fred, d’alguna de les seves cerveses artesanes o d’un combinat molt particular: te matcha amb sucs.

Les postres són totes artesanals, elaborades pel Marcel, el vèrtex del triangle encarregat de la cuina, i són boníssimes. Tenen pastís de poma, de llimona i de xocolata, complements ideals per a un àpat que els seus creadors, joves cosmopolites coneixedors de les tendències que manen al món, defineixen com a modern 'healthy food'. Un menjar senzill, saludable, cru i amb una pinta increïble.

Per Laura Conde

Publicat

Lloc de la ubicació The Hip Fish
Contacte
Adreça Providència, 1 bis
Barcelona
08024
Horaris De dl. a ds. de 24 a 23 h.
Transport Lesseps (L3)

You may be interested in:

LiveReviews|0
1 person listening