Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Yubi
Foto: Scott ChasserottYubi

Tots els xefs del Time To Eat Fest 2022!

17 grans restaurants de Barcelona cuinaran sense parar el millor producte català a la Fàbrica Damm. Us presentem els xefs que hi participen!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Barcelona viu un moment gastronòmic exuberant: és capital d'un país petit, però amb un producte espectacular a l’abast de la mà. Això fomenta l’encreuament de camins culinaris, on grans xefs d’arreu del món treballen amb el millor producte català.

I petem d’orgull i satisfacció per anunciar-vos que els dies 28 i 29 de maig celebrem el Time to Eat Fest a l'Antiga Fàbrica Damm. El festival, possible gràcies al patrocini de la Generalitat de Catalunya i Estrella Damm, reunirà 20 grans cuiners i cuineres de 17 establiments –des d’alta cuina catalana fins a sushi...– que ens oferiran plats fets amb la millor proximitat nostrada. Podeu estar tranquils que no us quedareu amb gana: l'horari de cuina serà ininterromput, des d'obertura fins al tancament. O sigui que podeu planificar la vostra visita de manera estratègica. 

Aquí teniu tots els xefs i els plats del nostre festival: una allau de talent i del millor producte! 

NO T'HO PERDIS: Tota la informació del Time To Eat Fest 2022

Els i les xefs del Time to Eat 2022

Elia Caral amb Dr. Zhang
Foto: Scott Chasserott

1. Elia Caral amb Dr. Zhang

Qui és? 

Abans dissenyadora gràfica, l’Elia Caral va tornar a Barcelona després de dos anys a la Xina. I va tornar amb una motxilla de sabors que ha aplicat a Dr. Zhang, un restaurant de 'dumplings' on l’esperit és xinès i els sabors són lliures i mediterranis. 

Quin plat ens prepara?

Wanton fregit de carbassa amb patata de Prades i pera de Lleida. 

Yoaké San amb Yubi
Foto: Scott Chasserott

2. Yoaké San amb Yubi

Qui és? 

A França es una estrella: va ser finalista de 'Master Chef' i va gaudir d’una carrera de set anys fent televisió 'gastro'. I aquí ho serà: ha vingut a Barcelona amb Yubi, un exquisit restaurant que barreja les seves arrels japoneses amb la seva identitat francesa. 

Què ens prepara? 

Milfulles de braves amb salsa de yuzu fumat i Clementina de les Terres de l’Ebre, 

Publicitat
Jordi Esteve amb Nectari
Foto: Scott Chasserot

3. Jordi Esteve amb Nectari

Qui és? 

Un dels tops de casa nostra: ens enorgullim d’oferir-vos la presència d’en Jordi Esteve. Amb Nectari va defensar set anys la Michelin, però el que ens emociona és la seva mà de cuina catalana: contundent, creativa i hedonista.

Quin plat ens prepara?

Caneló de gall del Penedès amb calçots de Valls i 'topping' de fuet de llonganissa de Vic. 

Jordi Aros i Kuldeep Singh amb Masala 73
Foto: Scott Chasserot

4. Jordi Aros i Kuldeep Singh amb Masala 73

Qui és?

Després d’anys de xef executiu d’un grup de restauració, en Jordi Aros s’ho va jugar tot al picant, obrint el primer 'food-truck' de menjar indi d'Espanya. Més tard va venir el Masala 73, el primer bar de curris de Barcelona, associat amb Kuldeep Singh (fot), un cuiner del Punjab mestre del curri. 

Quin plat ens preparen?

Doncs un clàssic indi, el pollastre 'butter chicken', amb mantega de l'Alt Urgell i Cerdanya i avellana de Reus. "Jo li porto el producte català i en Kuldeep hi posa la part índia", explica Aros. 

Publicitat
Naoyuki Haginoya amb Grup Nomo
Foto: Scott Chaseerot

5. Naoyuki Haginoya amb Grup Nomo

Qui és? 

Ara tothom parla de fusió, però aquest xef japonès –xef executiu del Grup Nomo, format en barres de sushi a Tòquio– coneix com pocs els camins i els sabors que uneixen el Japó amb la Mediterrània catalana.

Quin plat ens prepara?

'Temaki' de tàrtar de tonyina amb ou ferrat, ceba tendra japonesa i oli de l’Empordà. 

 

Pedro Baño i Francisco Benítez amb Fonda Pepa
Foto: Scott Chasserot

6. Pedro Baño i Francisco Benítez amb Fonda Pepa

Qui són? 

Baño (ex-Caelis, professor de Hofmann) i Benítez (ex-cap de cuina de l’Eggs) s’han unit en el projecte de la Fonda Pepa per reivindicar la cuina catalana sota un prisma renovador i alhora proper.

Quin plat ens preparen?

Croqueta de cua de bou amb poma de Girona.

Publicitat
Daniel Viejo, amb Piel de Gallina
Foto: Scott Chasserot

7. Daniel Viejo, amb Piel de Gallina

Qui és?

Aquest veterà xef és responsable d’èxits i tendències a Barcelona, i ara en lidera una que s’ha consolidat en temps rècord: als restaurants Piel de Gallina ofereix el pollastre fregit més bo que us pugui cruixir a la boca. Menjar ràpid amb aus criades amb espai i paciència.

Quin plat ens prepara?

Pollastre amb romesco d’avellana de Reus i calçots de Valls.

David Noguera amb Ca la Nuri
Foto: Scott Chasserot

8. David Noguera amb Ca la Nuri

Qui és?

El futur de la cuina d’aquest clàssic de l’arròs no pot estar en millors mans: Noguera és un cuiner jove, però molt experimentat que ha passat per temples de la gastronomia francesa, com Robuchon i Épicure.

Quin plat ens prepara?

Arròs cremós del Delta de l’Ebre amb botifarra, albergínia fumada i formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

Publicitat
Daniel Jordà amb Panes Creativos
Foto: Scott Chasserot

9. Daniel Jordà amb Panes Creativos

Qui és? 

Els catalans de les pedres en fan pans, però cap de tan bo com els d’en Daniel Jordà, de Panes Creativos. Llicenciat en Belles Arts i tercera generació de flequers, és un artista de la massa, tant dolça com salada: seu és el Millor Panettone del 2018.

Què ens prepara?

Babka de xocolata i avellana de Reus fet amb oli de Terra Alta.

Massimo Pignata amb Delacrem
Foto: Scott Chasserot

10. Massimo Pignata amb Delacrem

Qui és?

El piemontès és un gelader amb història: amb estudis d’Història, concretament. A Itàlia va aprendre l’ofici, i a l’Espai Sucre va perfeccionar aquest art. Delacrem, oberta el 2010, és aclamada com a una de les millors geladeries d’Europa.

Què ens prepara?

Xocolata vegana amb oli de les Garrigues i sal de Cap de Creus + torró d’Agramunt amb avellanes de Reus.

Publicitat
Jeff Espinoza i Roser Comellas amb Warike Project
Foto: Scott Chasserott

11. Jeff Espinoza i Roser Comellas amb Warike Project

Qui són?

Aquesta parella (encara que només surto en Jeff a la foto) porta molta cuina i talent a les seves espatlles: tanta, que han passat de regentar una parada d’entrepans i cebiches a un moll de càrrega a tenir un dels millors restaurants peruans de Barcelona. 

Quin plat ens preparen? 

Cebiche Warike de Temporada, amb clementina de les Terres de l'Ebre IGP. 

Albert Raurich i Eugeni de Diego amb Tamae
Foto: Scott Chasserott

12. Albert Raurich i Eugeni de Diego amb Tamae

Qui són? 

Dos excaps de cuina d’elBulli –Raurich, Michelin asiàtica amb Dos Palillos, de Diego exdirector d’elBullilab– s’han unit per oferir-nos el millor menjar de carrer del sud-est asiàtic. No exagerem si diem que teniu al festival dos dels cuiners més importants dels darrers anys,

Quin plat ens preparen?

Yakisoba de pollastre del Prat amb mantega de l'Alt Urgell. 

Publicitat
Marco Gessa amb Blu
Foto: Scott Chasserott

13. Marco Gessa amb Blu

Qui és?

Costa fer el que fa Marco Gessa al Blu Bar: que és acontentar tothom, carnívors, vegans i vegetarians amb una carta on pizzes, entrepans i tapes tenen un grau d’elaboració superlatiu. Aquest xef italià ha cuinat arreu d'Europa, de Sardenya a Irlanda. 

Quin plat ens prepara? 

Cruixent de blat de moro amb fesols de Santa Pau a l'estil peruà. 

 

Joan Bagur amb Oaxaca
Foto: Scott Chasserott

14. Joan Bagur amb Oaxaca

Qui és? 

Bagur és un dels xefs mediterranis que millor coneix Mèxic: aquest menorquí inquiet ha passat quinze anys aprenent de grans mestres (dones, la majoria) del gegant gastronòmic, i aplica el seu coneixement a Oaxaca, sens dubte el millor mexicà de Barcelona. 

Quin plat ens prepara? 

Taco de 'cochinita pibil' amb mongetes del ganxet a la manera de 'frijol'. 

Publicitat
Pol Bigorra amb Babula Bar 1937
Foto: Scott Chasserott

15. Pol Bigorra amb Babula Bar 1937

Qui és? 

Aquest jove cuiner ha passat de les estrelles Michelin i l’alta hostaleria a marcar un estil de cuina informal que triomfa a tota la ciutat: tant et reivindica un plat de xup-xup com et fa uns tacos indescriptiblement bons. 

Quin plat ens prepara? 

Bistec tàrtar de vedella dels Pirineus catalans, marinat a l'estil Babula amb oli del Baix Ebre-Montsià. 

Xavi Alba amb Bodega Pasaje 1986
Foto: Scott Chasserott

16. Xavi Alba amb Bodega Pasaje 1986

Qui és? 

Un crack de la sala. Aquest maître i propietari de la Bodega 1986 va entrar a treballar al Tickets de cambrer, quan va obrir el 2011, i va essent el responsable de la sala. 

Què ens prepara? 

Una ensaladilla russa a l'estil de la Pasaje 1986, amb oli d'oliva de Siurana. 

Publicitat
Jon García amb Jon Cake
Foto: Scott Chasserott

17. Jon García amb Jon Cake

Qui és? 

Aquest enginyer aeronàutic va deixar la seva feina per llançar-se en cos i ànima a estudiar cuina. El triomf li va arribar en plena pandèmia: des d’Instagram va obrir un negoci de venda de pastissos de formatge; avui, al seu obrador hi ha cues per aconseguir-ne un. 

Què ens prepara? 

Un pastís de formatge clàssic amb formatge Urgèlia de l'Alt Urgell. 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat