Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Tots els xefs del Time To Eat Fest!
Arriba el primer Time to Eat Fest: 17 grans restaurants de Barcelona cuinaran alhora el millor producte català al Museu Marítim. Coneixeu tots els xefs que hi participen!
Barcelona viu un moment gastronòmic exuberant: és capital d'un país petit, però amb un producte espectacular a l’abast de la mà. Això fomenta l’encreuament de camins culinaris, on grans xefs d’arreu del món treballen amb el millor producte català.
I petem d’orgull i satisfacció per anunciar-vos que el dissabte 30 celebrarem el Time to Eat Fest al Museu Marítim. El festival, possible gràcies al patrocini de la Generalitat de Catalunya i Estrella Damm, reunirà 20 grans cuiners de disset establiments –des d’alta cuina catalana fins a sushi... tenim tres Michelin!– que ens oferiran plats fets amb la millor proximitat nostrada.
NO T'HO PERDIS: Podeu comprar aquí les entrades del Time To Eat Fest.


Chemi Dayas i en Jan Fernández del Kitsuné
L’alineació fa caure de cul. Els amics del Kitsuné, en Chemi Dayas i en Jan Fernández, us demostraran per què els japonesos estan encantats de cuinar a casa nostra: perquè es pot fer un sushi bestial amb anguila i arròs del Delta. Hi tindrem el sincretisme street food de la Laila Bazham –filla de filipina i brasiler, cuinera del Hawker 45 i el gastrobar de vins La Catalista– ajunta la galta de vedella amb l’estofat filipí, el pa de pagès i el picant mexicà!


Laila Bazham de Hawker 45
I és que un bon cuiner és un bon cuiner sempre: en Fran López –dues Michelin amb producte del Delta de l’Ebre al Xerta i al Villa Retiro– ofereix la seva vessant de terra ferma amb un deliciós platillo de xai. I, carnívors, en Víctor García del Plata Bistró vindrà amb la potent recepta de callos, herència de la seva àvia al bar Plata de Terol.


Fran López del Xerta


Víctor García del Plata Bistró
Tots els xefs reunits són bojos del producte: Stefano Mazza va canviar la feina de grafista a TV3 per l’aventura asiaticomediterrània de The Last Monkey, resumida en una gyoza de calçots a la carbonara! I els venecià Stefano Colombo van arribar a Barcelona a fer de dissenyador , també, i ha acabat com a paradigma de cuiner que reverencia i mima el producte, per humil que sigui. Dos exemples, les estratosfèriques pizzes del Frankie Gallo i l'orfebreria veneciana del Xemei.


Stefano Colombo del Frankie Gallo i Xemei.
Ara, el que evidencia el festival és la versatilitat del producte català a l’hora de posar-lo en altres contextos. Exemples? La Raquel Blasco i en Marc Santamaria van créixer fent cuina espanyola a la Xina, i avui són els catalans més xinesos de Barcelona, al fenomenal Casa Xica. I l’Ivan Surinder, hereu de l’indi Tandoor, no té manies a l’hora de fer un curri vegetarià amb mongeta del ganxet.


Ivan Surinder del Tandoor
En Jordi Vilà, factòtum de l’alta cuina i estrella Michelin amb l'Alkimia, cuinarà la seva vessant més massiva amb una pizza de Mucho. Més massa: l’Alain Guiard i en Marc Martín són veterans de l’alta cuina d’hotel, i de casa seva, La Mundana, ens porten una flamenkuchen, pizza alemanya, amb rosbif de vedella de Girona.


Massimo Pignata de Delacrem
La part dolça té un trio de traca: Takashi Ochiai –que ja fa temps que va transcendir l’etiqueta de pastisser japonès per ser un dels grans del dolç a Barcelona–, Massimo Pignata, que ha portat al mapa gelader europeu Delacrem, una petita geladeria artesana que fabrica sabors inaudits, i el psiconauta xocolater Miquel Coulibaly, que a la Cafeteria Industrial conceptualitza i forneja pastissos que semblen impossibles.


Takashi Ochiai, pastisser japonès


Miquel Coulibaly de Cafeteria Industrial
I abans, un esmorzar de forquilla amb en Nandu Jubany!

"Esmorzareu com si fóssiu a casa meva"
Nandu Jubany, Michelin amb Can Jubany i practicant d'alta cuina de graella amb Pur/Impur, inaugurarà el Time To Eat Fest amb un esmorzar de forquilla que, no ho dubteu, és el somni untuós dels 'foodies' matiners. Compreu el tiquet a timeout.cat/time-to-eat i sigueu puntuals: començarem a les 9 h!
Què ens portaràs a taula, Nandu?
Coses per compartir al mig de la taula: tomàquet amb ceba a cop de puny, pa de pagès –llesques per sucar o no– una taula amb embotits, llonganissa i formatge de l’Alt Urgell, mongetes del ganxet sortint de l’olla amb rosta de cansalada i botifarra...
Fa venir salivera!
I un ou ferrat de gallina feliç per cap, amb patates rosses i sobrassada, que trinxes i et menges. I un bol petit de capipota per cap: qui en vulgui més, n’hi haurà per repetir. Després un xuixo de mantega bona farcit de crema. I com que no hi ha postres, doncs grana de capellà, dita també nyoca, amb una mica de moscatell. Per beure, vi en porró, gasosa i aigua. A m’hi m’encanta esmorzar així, però només ho faig si no he d’entrenar, esclar.
Catalunya en va plena, de suposats ciclistes fotent-se entrecots a quarts d’onze.
I després un carajillo d’anís! Ep, vull que quedi ben clar que això no serà un menú degustació, sinó el que menjaries per esmorzar si vinguessis a casa meva: res d’aires de capipota!