Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Tres gastroterrasses úniques

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Nergro No Tan Negro 1/3
©MariaDiasNergro No Tan Negro
Martínez2/3
©MariaDiasMartínez
3 Nusos3/3
©MariaDias3 Nusos

Tres gastroterrasses úniques

Farts de les terrasses superpoblades? Si mengeu aquí, us envairà un sentiment de pau, tant per la vista com pel bon menjar. Vistes excepcionals i una cuina que no les desmereix!

Per Ricard Martín
Advertising

1. NEGRO NO TAN NEGRO
Pedralbes/Diagonal és un territori quasi orfe de bones vistes per menjar. Per això s’agraeix la reforma que el Grupo Tragaluz acaba de portar a terme en un dels seus locals insígnia, Negro/Rojo. El que fa deu anys va ser un dels paradigmes del restaurant/discoteca, s’ha renovat: fora l’aleshores trencador i omnipresent negre, hola terrassa. Annexa a la sala del Negro –ara Negro No Tan Negro–, una terrassa enjardinada, multiplicada per les zones verdes de Pedralbes, esdevé un compartiment estanc balsàmic contra el merder de la Diagonal.

El restaurant, explica el xef Álex Durán, té un caràcter diferent: “Tenim una zona central, de cuina freda, d’on surt una bona part de la carta. I hem introduït el pica-pica i el fet de compartir”. Duran, que fa més de deu anys que treballa a la casa, ha remodelat una carta on tenen un paper molt important els cebiches –afinadíssim el picant de corbina– i el peix. I alerta que això no és només cuina per picar: la darrera reforma els ha portat un forn de llenya d’on surten pizzes i permet acabar al forn l’arròs de llamàntol, en un punt irreprotxable d’acabat.
Diagonal, 640. T. 93 405 94 44.
P: 30-35 €.

2. MARTÍNEZ
Associem sempre l’arròs a les terrasses de mar, però al Martínez la paella és aèria: a Montjuïc, disposa de 300 m² de terrassa, protegida amb para-sols i amb vista sobre el port i la ciutat. De dia és preciós, de nit enlluerna. Propietat de José María Parrado –també del Cañete–, el Martínez ofereix una versió de gamma estratosfèrica de la paella, les tapes clàssiques i la fregitel·la. I de la carn i el peix a la brasa, que són la novetat de la temporada.

La carta del Martínez és tan completa i panoràmica com la vista. És un luxe per a la panxa, també per a la cartera. Però una fórmula de 40 € (vermut amb tapes, amanida, vins i qualsevol dels arrossos de la carta, més postres) permet acotar la despesa. I salivar!
Miramar, 38. T. 93 106 60 52.
P: 40-50 €.

3. 3 NUSOS
Just a la vorera de davant de Joan de Borbó –desfilades de guiris, terrasses porta amb porta: tot el xou– regna solitària la terrassa del 3 Nusos. És única: si hi menges, domines tot el pla diàfan de Miquel Tarradell, i la protegeixen uns pins (pins a Barcelona!). I l’skyline és brutal: la vista ressegueix des del World Trade Center fins a la punxa de la Mercè. Jordi Farré, un dels socis –enguany fan un any–, destaca que ells “fugen del bullici i la xancleta, amb una clientela d’un 80% de barcelonins”.

El seu emplaçament top no es correspon amb un atracament: la relació qualitat-preu és tan bona com la vista, i avorreixen la ganivetada ‘segons mercat’. Compren a la confraria de la Barceloneta i un arròs negre amb sípia costa 16,90 €. La cuina marinera es presenta amb plats canònics i escapades creatives. I alerta: menú del dia, a la terrassa, 15,75 €!
Escar, 16. T. 93 221 75 10.
P: 25 €.

Més informació

Negro No Tan Negro
©MariaDias

Negro-Rojo

Restaurants Japonesa Les Corts

La marca de fàbrica de Grupo Tragaluz és de cuina i espais de disseny. Aquest restaurant no escapa de la norma: al pis de baix, cuina oriental amb vocació d'innovació en un local íntim i tranquil on l'estètica moderna és la norma. I ara passa per haver obert a la llum un local que va ser famós per ser dels primers restaurants-clubs, a finals dels noranta, tot nergror. La carta és molt variada: hi tenen molta importància els plats frescos –cebiches i amanides– i entrants amb molt influència asiàtica. Encara que tenen un forn de llenya per preparar pizzes de les bones i algun arròs molt afinat, com una excel·lent cassola de llamàntol.

Martínez
©MariaDias

Martínez

Restaurants

Si visiteu Montjuïc buscant xiringuitos, espais oberts que permetin que l’aire ens toqui la cara, n’hi ha per a tots els gustos. Com el més trendy Martínez (Ctra. de  Miramar, 38), una arrosseria ubicada a tocar del Telefèric que ens baixarà, si volem, a la Barceloneta. El Martínez és el lloc que probablement tot guiri s’imagina quan sent la paraula Barcelona, un espai informal i cool on es pot menjar peixos i carns d’alta qualitat fets amb carbó de quebratxo, cuina marinera, vermuts a qualsevol hora, ostres i uns arrossos notables que, no us ho negarem, s’allunyen del preu estàndard que molts esperen d’un xiringuito.

Advertising

3 Nusos

Restaurants

La proposta gastronòmica del 3 Nusos està basada en una suggerent selecció de receptes mediterrànies, aportant un toc creatiu a les que El xef Joan Carles Escoda atorga el seu entusiasme i ampli coneixement de la gastronomia mediterrània. A la carta del 3 Nusos hi trobareu una acurada oferta de tapes, arrossos i peixos elaborats amb les matèries primeres fresques i de primeríssima qualitat que dicta la temporada, amb peix i marisc comprat preferentment a la veïna llotja i sempre amb una bona relació qualitat-preu. La terrassa –són l'únic restaurant en la vorera de davant del Passeig Joan de Borbó– és espectacular.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising