Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Trópico

 • Restaurants
 • preu 2 de 4
 1. Trópico
  © Maria DiasTrópico
 2. Trópico
  © Maria Dias Trópico
 3. Caprese tropical
  © Maria DiasCaprese tropical
Publicitat

Time Out diu

Semblava un crim que Trópico obrís només de nit, perquè a la llum del dia és maco fins a dir prou. Al final dels cent metres més sòrdids del Raval, s’obren uns baixos inundats de llum que remeten més aviat a una cafeteria fina d’estil nòrdic que no pas a una taverna de Barranquilla. El Rafael Tristancho, colombià, explica que amb el seu soci, el Rodrigo Marco (brasiler), cada cop que van “a un lloc de compatriotes, l’estètica ètnica i folklòrica hi domina”. “Molta gent no s’acosta a aquesta gastronomia per aquest motiu”, diu.

De fet, és conseqüent la bonica indefinició estètica: el Trópico es diu així perquè la seva carta agafa sobretot receptes de l’anomenat cinturó del cafè, la franja tropical que va de Sumatra a Guatemala. “La iuca, el plàtan, la llima, tot són productes presents en aquesta franja –diu Tristancho–. Volíem que la gent trobés coses que ja havia tastat en altres llocs i se’n recordés”, afegeix Marco.

Això sí, mantenint la recepta com més propera a l’original millor, puntualitzen. De fet, al Trópico un dels cavalls de batalla és el 'brunch' contundent, i en l’horari diürn, de 10 a 18 h, tenen, ininterrompudament, una carta on conviuen uns ous benedict impecables i 'pancakes' –concessió anglosaxona– amb esmorzars d’arreu del tròpic com els 'huevos rancheros', la 'msemmen' –la crep originària del Magrib amb ous remenats– o l’'açaí na tigela', bol brasiler amb gelat de margalló del Brasil (singular fruita de palmera de l’Amazones, de sabor addictiu) amb guaranà, plàtan, maduixa, gerds, xia i granola casolana.

O sobretot unes arepes farcides amb huevos 'pericos', ous remenats amb tomàquet, ceba i mozzarella acompanyats d'alvocat i plàtan. I refresca l'amanida caprese tropical, coronada per una llesca de mango.

A la nit, hi manen els plats variats de Càncer i Capricorn: des d’un 'phad tai' fins a menjar de carrer i de cullera brasiler, passant per cebiche i enchilada. I sobretot una cocteleria alcohòlica i no alcohólica tropical de nivell. Alerta, que la fruita és bona: “I no és fruita de vaixell sinó d’avió. Madura al sol i en un dia la tenim aquí”, asseguren.

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Marquès de Barberà, 24
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Liceu, Drassanes (M: L3), Paral·lel (M: L2, L3)
Horaris
De dg. a dj. de 10 a 24. Dv. i ds. de 10 a 2 h.
Publicitat
També t'agradarà