Trópico
Time Out diu
Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.
Semblava un crim que Trópico obrís només de nit, perquè a la llum del dia és maco fins a dir prou. Al final dels cent metres més sòrdids del Raval, s’obren uns baixos inundats de llum que remeten més aviat a una cafeteria fina d’estil nòrdic que no pas a una taverna de Barranquilla. El Rafael Tristancho, colombià, explica que amb el seu soci, el Rodrigo Marco (brasiler), cada cop que van “a un lloc de compatriotes, l’estètica ètnica i folklòrica hi domina”. “Molta gent no s’acosta a aquesta gastronomia per aquest motiu”, diu.
De fet, és conseqüent la bonica indefinició estètica: el Trópico es diu així perquè la seva carta agafa sobretot receptes de l’anomenat cinturó del cafè, la franja tropical que va de Sumatra a Guatemala. “La iuca, el plàtan, la llima, tot són productes presents en aquesta franja –diu Tristancho–. Volíem que la gent trobés coses que ja havia tastat en altres llocs i se’n recordés”, afegeix Marco.
Això sí, mantenint la recepta com més propera a l’original millor, puntualitzen. De fet, al Trópico un dels cavalls de batalla és el 'brunch' contundent, i en l’horari diürn, de 10 a 18 h, tenen, ininterrompudament, una carta on conviuen uns ous benedict impecables i 'pancakes' –concessió anglosaxona– amb esmorzars d’arreu del tròpic com els 'huevos rancheros', la 'msemmen' –la crep originària del Magrib amb ous remenats– o l’'açaí na tigela', bol brasiler amb gelat de margalló del Brasil (singular fruita de palmera de l’Amazones, de sabor addictiu) amb guaranà, plàtan, maduixa, gerds, xia i granola casolana.
O sobretot unes arepes farcides amb huevos 'pericos', ous remenats amb tomàquet, ceba i mozzarella acompanyats d'alvocat i plàtan. I refresca l'amanida caprese tropical, coronada per una llesca de mango.
A la nit, hi manen els plats variats de Càncer i Capricorn: des d’un 'phad tai' fins a menjar de carrer i de cullera brasiler, passant per cebiche i enchilada. I sobretot una cocteleria alcohòlica i no alcohólica tropical de nivell. Alerta, que la fruita és bona: “I no és fruita de vaixell sinó d’avió. Madura al sol i en un dia la tenim aquí”, asseguren.
Detalls
Adreça |
Marquès de Barberà, 24 El Raval Barcelona 08001 |
---|---|
Transport | Liceu, Drassanes (M: L3), Paral·lel (M: L2, L3) |
Contacte | |
Horaris | De dg. a dj. de 10 a 24. Dv. i ds. de 10 a 2 h. |