Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 1. Ugot
  ©MariaDiasUgot
 2. Mostassa
  ©MariaDiasMostassa

Ugot i Mostassa: 'brunch', pastisseria i tot el que volgueu (i ben fet)

Sant Antoni s’expandeix a l’Eixample: descobriu l’Ugot i el Mostassa, dos locals on fan de tot, ho fan bé i amb un sentit ètic i estètic molt poc habitual.

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Sant Antoni, dividit entre els pols oposats però no antagònics del brunch i del vermut, s’està projectant cap a l’Eixample Esquerre. Toca parlar de locals de xamfrà: versàtils, acollidors i multiculturals (mal que li pesi a l’Albiol). I com sabeu, els xamfrans són llocs tel·lúrics. Dir que l’Ugot (Viladomat, 138. 93 463 73 61. P: 10-15 €) és acollidor, és dir poc. Obert per la israeliana Adi Nachson, t’hi quedaries a viure. “Aquest és el local que volia des que tenia quinze anys”. Si els cupcake haters (jo mateix) sou capaços de superar els prejudicis (de fet, això no té res a veure amb la moribunda magdalena i l’estètica xarona) hi estareu de nassos. “En diem bruncheria”, explica l’Adi. Des de les nou del matí posen en joc una carta d’esmorzars amb una relació qualitat-preu òptima (els ous són ecològics i els podeu demanar remenats, escumats o passats per aigua, amb torrades de pa de pagès i múltiples complements).

Tasteu el plat estrella, la shakshuka: ous al plat amb xili, molt especiats i amb sofregit de tomàquet. “Un dels grans plats de consens d’Israel”, diu l’Adi. Formada a la Hoffman, al matí disposa una fórmula de plat del dia de qualitat (9 euros), i a la tarda fa volar pastissos deliciosos i casolans (‘ugot’ vol dir ‘pastís’ en hebreu) i scones (dolç calentet, a mig camí entre el brioix i la galeta). El tòpic que us hi sentiu com a casa és real en un local deliciós i ple d’ànima, amb un terra recuperat pam a pam al ciment, mobles d’antiquari i una vaixella miscel·lània recopilada durant anys.

En un altre xamfrà atractiu –la façana imita un temple grec!– el Mostassa (Mallorca, 194. T. 93 269 38 41. P: 20 €) és la idea del Rachid, un exconsultor financer holandès, molt conscient que “la indústria alimentària i el menjar processat causen bona part de la contaminació del món”. El seu granet de sorra per evitar-ho va ser penjar les finances i obrir un “restaurant sostenible on carn i peix fossin, en la mesura del possible, de proximitat i ecològics”.

El Mostassa fa un menú de migdia curtet però molt atractiu i amb opció veggie-friendly: per 10,80 euros, en pocs llocs trobes un entrecot eco filetejat, fet al seu punt i sobre un llit de parmentier i dolcíssima pastanaga glacejada. En Rachid assegura que el seu peix és fresc i legal: “Treballem amb un pescador que respecta els cicles reproductius del peix, a les cinc del matí surt la barca i a les nou tenim peix fresc”. Dir que són versàtils és poc: hi trobareu carta d’esmorzars, tapes, fast good (hot dogs de carn eco i biquinis gurmet), principals saludables i ben fets (de curri thai a magret d’ànec). Us podeu interessar per la part ètica, o saber que aquí s’hi menja molt, bé i a bon preu

Més informació

 • Restaurants
 • Pastisseries

Una preciositat de lloc davant el qual no funcionen les postures cíniques: Ugot és com el saló de te de la tieta francesa que mai vau tenir. La israeliana Adi Nachson ha omplert un antic magatzem d'ànima, amb una vaixella recopilada durant anys, un terra primorosament restaurat i una miscel·lània de mobles d'antiquari. En diuen bruncherie: hi podeu fer esmorzars potents i bons (ous fets en totes les modalitats possibles), plat del dia curós i de qualitat i pastisseria casolana feta per l'Adi ('Ugot' és pastís en hebreu). I també hi trobareu algun plat israelià, com la shakshuka, potents ous al plat especiats. 

 • Restaurants
 • Mediterrània

Un restaurant d'aquells que tenen una cosa per a cada moment del dia, i sempre bona: bon cafè, cervesa artesana, i una tria de fast-food de qualitat, com per exemple frankfurts ecològics servits amb una excel·lent mostassa casolana. Apart d'una extensa carta de brunch, amanides i plats calents (des de curri thai a magret d'ànec) hi fan un menú curtet i atractiu, amb una relació qualitat-preu óptima i opció vegetariana. En la mesura d'allò possible, el producte és ecològic.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat