Vermuteria Lou

Restaurants Gràcia
  • 4 de 5 estrelles
  • 5 de 5 estrelles
(1Comentari)
6 M'encanta
Guarda-ho
Vermuteria Lou
1/2
Vermuteria Lou
Vermuteria Lou
2/2
Vermuteria Lou

La senyora Lourdes regenta el número 3 del carrer de l’Escorial des del 1988, primer com a restaurant El Rebost Ibèric, després com a xarcuteria i ara, des de fa nou anys, com a Vermuteria Lou (el nom ve del d’ella, ni de la Velvet ni de cap polleria). I la senyora Lourdes cuina molt bé: els seus ous estrellats amb pernil i foie gras van guanyar el premi a la millor tapa de la ciutat el 2014, la tripa que fa és deliciosa i les braves també. I no va anar a cap escola d’hostaleria: autodidacta, en va aprendre soleta, tastant el que feien altres i millorant-ho a casa. La senyora Lourdes és un cul inquiet, l’avorreix fer sempre el mateix i per això ha canviat dues vegades de negoci: per mantenir la trempera.

Entra un jove japonès amb motxilla i ensenya la pantalla del seu mòbil al cambrer: hi ha una foto dels famosos ous estrellats. Els hi porten i a mesura que els va endrapant, li canvia l’expressió estòlida per una d’extrema benaurança. Es veu que el local va sortir en un programa molt seguit de la televisió japonesa i hi vénen nipons a dojo –a la paret hi tenen una carta d’unes bessones d’allà que els agraïen el menjar i el tracte–. A la mateixa paret hi ha tot de Polaroids de clients de la Lou: si vols quedar-hi immortalitzat, només els has de demanar la càmera!

Per esmorzar proposen una fórmula imbatible: cafè, refresc o canya més entrepanot de pernil ibèric. És imbatible perquè el pernil és de primera –Joselito, aglà reserva tres anys de Salamanca– i la mida, formidable. I el preu, rebentat. La senyora Lourdes comenta que a Barcelona s’estan carregant la restauració perquè no es cuida la relació qualitat-preu; a la seva vermuteria vol que tot sigui de categoria i a preus assequibles. Ho aconsegueix amb escreix!

Per Martí Sales

Publicat

Lloc de la ubicació Vermuteria Lou
Contacte
Adreça Escorial, 3
Gràcia
Barcelona
08024
Horaris De dl. a ds. de 8 a 24 h.
Transport Joanic (L4)

Average User Rating

5 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:1
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|1
1 person listening
Rebecka

La mejor cocinera y gerente de Gràcia :) Lourdes!!!. patatas recien cortadas con su allioli y salsa picante, huevos estrellados con su jamon ibérico, pescado de el día, ensaladas de verano, pulpo de el que ya no se ve, todo fresquito, recién hecho, una carne, un Jamón ibérico, es todo...vermut Izaguirre, buenos vinos, en fin........No te lo pierdas!!!!