Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Viu un cap de setmana gastronòmic d'arreu del món sense sortir de Barcelona

Arriba el Cook&Travel, la millor manera de descobrir què i com es cuina a la resta del planeta. Un paradís pels 'foodies' de Barcelona concentrat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

Time Out en col·laboració amb Cook&Travel
Publicitat

Viatjar per tot el món a través del menjar. Sona bé, oi? Doncs el cap de setmana del 12 i 13 de maig ho podràs fer si t'acostes a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, on se celebra el Cook&Travel, una experiència gastronòmica que et proposa fer una volta al planeta degustant plats de cuina internacional i comprant ingredients i articles relacionats amb cuines d'arreu. Un somni per 'foodies' amb el paladar inquiet i que durant dos dies provaran cuines d'una vintena de països i cultures, a banda d'una considerable oferta d'activitats gastronòmiques i esdeveniments culturals relacionats amb cuina i viatges. Una experiència en tots els sentits que marida amb música, fotografia i tallers de tota mena perquè passis un cap de setmana d'allò més complet.

Què ens espera al Cook&Travel de dissabte?

Mochis, pa i la revolució Spoonik per dissabte

A hores d'ara, i després de més de 30 anys sent un referent ineludible, si encara no coneixes la feina de Takashi Ochiai a Barcelona, és perquè no has provat els seus inigualables Mochis. El mestre vindrà a fer una classe al Cook&Travel de dissabte. No seran els únics secrets que descobrireu si us acosteu al 'Showcooking' del festival, també podreu conèixer de prop la tècnica de Daniel Jordà amb pa de tot el món, Paco Méndez (dels restaurants Niño Viejo i Hoja Santa) i Jon Giraldo, cocreador d'un dels restaurants de moda de la ciutat, l'Spoonik.

Tallers que et fan la volta al món

Si dissabte t'acostes a la Sala de Brassatge de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, podràs participar d'uns tallers que van des de la popular cuina tailandesa (i el seu indispensable wok) a una de mediterrània, però molt més desconeguda, la romanesa. Descobreix una de les cuines més eclèctiques del món, ja que a la mateixa tradició se li suma la influència de totes les cultures que ha passat per aquell territori. A més, també podreu veure un taller de Lecreuset, ideal per fer després a casa.

Publicitat

No perdis detall de les ponències

Ja hem anat avisant: a Cook&Travel no només s'hi menja, d'aquí a la potent programació del 'Rincón gastroviajero', que presenta la popular Asha Miró. Xerrades, ponències, cultura, viatges i menjar, molt menjar. En la primera jornada del festival, dissabte 12 de maig, anirem fins al Perú i al Japó, aprendrem de fotografia de viatges i ens parlaran de cinema i gastronomia entre altres temes. Marxareu amb la panxa plena, però heu de venir amb la ment ben oberta.

Així serà el segon dia de Cook&Travel

Cuina en directe diumenge

Durant la segona jornada del festival Cook&Travel seguiran les exhibicions de cuina en directe. Carme Gassull presentarà a cuiners de referència, com Bernat Bermudo, responsable d'un dels nostres restaurants favorits de Barcelona, el Mano Rota. No estarà sol, també hi haurà noms tan coneguts com Joao Alcántara, del Fogo, Ivan Suriender, del Tandoor i Adrián Martín del Mextizo. Veure, escoltar i aprendre dels millors!

Tallers per seguir evolucionant

En la seva aposta perquè els visitants que vinguin aquest cap diumenge a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm tornin a casa amb el màxim de coneixement possible, l'organització de Cook&Travel ha tornat a preparar uns tallers gastronòmics tant útils com eclèctic. A la Sala de Brassatge ens hi espera classe de Daniel Jordà sobre pa d'arreu del món, un taller sobre una cuina tan exòtica com la filipina (l'imparteix By Keychn) i un de Lecreuset que farà Anjalina Chugani

Publicitat

Documentals i taules rodones

Al 'Rincon Gastroviajero' la cuina i els viatges segueixen sent les bases d'un espai multidisciplinari on diumenge s'hi podran veure el documental 'Constructing Albert', presentat per Oliver Peña, del restaurant Enigma, assistir a una taula rodona sobre la gastronomia com a motor turistic global i assistir a ponències del cofundador del restaurant Kensho Sake i sobre la ceremònia del té i Haikus gastronòmics.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat