Xerta

Restaurants, Cuina creativa Dreta de l'Eixample
Recomanat
Arròs d'ortigues
1/4
Arròs d'ortigues
Cocotxes i angules
2/4
Cocotxes i angules
Caixeta
3/4
Caixeta
Xerta restaurant
4/4
Xerta restaurant

Una exquisida excepció: el restaurant Xerta, a l'hotel Ohla, abandera l’entrada a l’alta cuina barcelonina del gran desconegut de la gastronomia catalana: el producte del delta de l’Ebre. El xef Fran López, que als 25 anys va aconseguir la Michelin a Villa Retiro (Xerta), ofereix plats on es combina el poder cru de la mar amb la creació gastronòmica. Una manera de fer excel·lent i original que els ha valgut la seva primera estrella Michelin també a Barcelona.

Com explica ell mateix, "som l’únic restaurant gastronòmic amb segell del Delta a Barcelona. I això és el que ens fa ser tan diferents i peculiars, en una ciutat on hi ha grans restaurants peruans, mexicans o japonesos, i també catalans de diferents punts. Però del sud, no! Naltros som del Delta, tenim accés a tot el seu producte i en dominem les tècniques de cocció apropiades. Aquí aportem una cuina singular i poc coneguda: angules, anguiles, caixetes, ostra del Delta, ortiga de mar..". Podeu descobrir les caixetes, un mol·lusc que sembla de mar i té un sabor concentrat de mar potentíssim.

La carta és curta, molt enfocada al menú degustació, i al migdia hi ha una de menú qualitat-preu espectacular, de dimarts a divendres: aperitius, un entrant, un segon de carn o peix, postres, vi, cafè i petits fours. Ara bé, és en el menú de mar endins de López on es copsa la veritable dimensió de la seva cuina: amb plats com les cocotxes i angules: un plat amb una aroma espectacular. "Dins de la senzillesa, té una textura evolvent en boca, gelatinosa, el mossegues i es fon, i al mateix temps et fa salivar”. López no exagera; pil-pil i angules: màgia. O l'arròs d'ortigues: un plat d’aquells que, com se sol dir, justifiquen la visita: arròs cremós amb ortigues i espardenyes, tot lligat amb una maionesa d’algues i salicòrnia.

Per Ricard Martín

Publicat

Lloc de la ubicació Xerta
Contacte
Adreça Còrsega, 289
Eixample Dreta
Barcelona
08008
Horaris De dt. a ds. de 13 a 16 i de 20 a 23 h. Dg. i dl. tancat
Transport FGC (Provença), Diagonal (M: L3,L5)
Static map showing venue location
LiveReviews|0
1 person listening