Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Yalta Crimea (TANCAT)

  • Restaurants
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Yalta Crimea
©Scott ChasserotYalta Crimea
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

La gastronomia de Rússia i Ucraïna és el resultat, entre altres característiques, d’una sàvia barreja de les millors cuines oriental i occidental. Exquisida, amb gran varietat de productes de molts sabors, els seus plats exigeixen una acurada preparació. No són plats pesats ni tampoc picants, encara que alguns busquin el gust agredolç de la vida. 

Tant russos com ucraïnesos gaudeixen davant d’una increïble varietat de sopes, encara que la reina de la taula a l’hora de fer anar la cullera sigui la sopa borsch, de remolatxa i molt atractiva visualment gràcies a l’aportació acolorida d’aquest tubercle vermell. La cuina del Yalta Crimea (anomenada així en honor al pacte europeu de postguerra i per la varietat de nacionalitats que caracteritza el personal del restaurant) la presenta amb nata i les verduretes a la juliana.

El dia de la meva visita, no em vaig poder estar de demanar per “picar” una autèntica ensalada russa, que porta algunes coses més que l’espanyola, com cogombres i en alguns llocs també remolatxa. Exquisida. En l’apartat de cuina de l’est, el restaurant ofereix també els Pelmeni, espècie de raviolis farcits de carn o bolets, un plat original de Sibèria i acceptat a tot Rússia com un dels plats nacionals. Als russos els fa ràbia que se’ls compari amb els raviolis, tortel·linis o altres símils italians, perquè, diuen, els pelmeni són pelmeni.

Al restaurant de la Barceloneta són exquisits, no provoquen discussions i costen. La gran mandonguilla ucraïnesa és un altre plat que recomana Badio amb orgull, i té raó. És una espècie de gran mandonguilla croqueta, molt saborosa i banyada en una suau salsa de tomàquet i em sap greu la comparació amb el producte al qual estem habituats. Però el que més em va agradar va ser el golubtsy, unes fulles de col farcides amb diverses carns, ben picades i saboroses, amb una salsa també suau i una mica agredolça a base de tomàquet. 

Els golubtsy són un plat principal molt popular a Rússia que és original de Sant Petersburg i es prepara qualsevol dia i també durant les festes. El panorama acaba amb pebrots farcits i les postres a base de blinis molt dolços que després el vodka s’encarrega de netejar. 

Escrit per Marcelo Aparicio

Detalls

Adreça
Salamanca, 1-9
Barceloneta
Barcelona
08003
Contacte
93 319 75 27
Transport
Barceloneta (Línies: L4)
Horaris
Horari cuina: dies feiners de 10 a 22 h; caps de setmana i festius, 10 a 22h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà