Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Yours Mandonguilleria

Yours Mandonguilleria

Restaurants, Menjar ràpid El Parc i la Llacuna del Poblenou
Yours Mandonguilleria
1/2
© Maria DiasYours Mandonguilleria
Yours Mandonguilleria
2/2
© Maria DiasYours Mandonguilleria

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

És factible el 'fast food' català? Als 90, a la Rambla, 26, hi havia el Fast Food Català, en què al taulell lliscaven botifarres amb seques retractilades. No ho 'googlejeu': va tancar lustres abans del 2.0.

El Juanjo Mestres (cuiner brillant, empresari hiperactiu, home d’acció) acaba de posar en marxa Yours Mandonguilleria –restaurant a la zona gastro del Centre Comercial Glòries–, una aposta que s’enquadra de ple en el menjar bo, ràpid i català. Mestres va ser pioner en la introducció de l’hamburguesa de quiniela al Your Burg!, cap allà el 2010. “Em van fer una oferta irrefutable pel local i el vaig vendre. Però la marca i la identitat càrnia les he mantingudes”, explica. Mestres –cuiner format a França, sota les ordres de déus com Robuchon i Ducasse– s’havia “avorrit d’emplatar 'burgers'”. “I per això vaig afegir la part gastronòmica al restaurant”. Però si tens un tiquet mitjà de 15 euros, i alhora fas un micuit excepcional i confites carxofa amb greix d’ànec, és difícil obrir locals en cadena. Nostàlgic de l’alta cuina, fent stage a l’Arzak se li va il·luminar la bola: “Mandonguilles!”. Va obrir amb un 'food' Ratrac a Grandvalira –eruga de neu mandonguillera– i ara a Barcelona.

“Hem anat a simplificar. Però Mas la Carrera em segueix fent la recepta de carn”, explica. Els arriben les pilotilles d’excelsa vedella ecològica de la Vall d’en Bas, i ells fan assemblatge amb les seves salses, previ arrebossat amb farina de cigró (apta per a celíacs). “Tothom sap com va un gelat. Una bola, dues, doncs el mateix”, riu. Mestres és d’aquells rars cuiners que estima el màrqueting. Una mandonguilla amb salsa i guarnició (patates o arròs), 3,50 euros. Tres, 7,50 euros. I un menú amb tres boles, guarnició, amanida o ous remenats, 12 euros.

I entrepans. Poca conya amb les pilotilles: hi ha deu receptes –brutal la de vedella i Duroc amb crema de mongetes de Santa Pau– i les vegetarianes són del millor que recordo en tema vegetal que vol ser carn. El dimoni és en els detalls, la màgia també: i el classicisme gastro s’infiltra en una humil amanida (3,50 euros) on et sorprèn un boníssim fulla de roure, i una vinagreta amb Pero Ximenes i vainilla on creia albirar l’infame Mòdena. O uns ous brulée (3,50 euros) apresos a Ducasse deliciosos. I per postres, disposa d'una gamma pròpia industrial de 'cheese cake' i panna cotta que es pot comprar a certs supermercats. Només és el principi: vol que li creixin les pilotes i després obrir un gastronòmic i apuntar a Michelin: “Demostraré que de la burger se’n pot sortir”. És un obsés: ho aconseguirà.

Publicat

Detalls

Adreça Diagonal, 208
Barcelona
08018
Transport M: Glòries
Contacte
Horaris De dl. a dg. de 9 a 1 h.
També t'agradarà
    Últimes notícies