Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Yubi

  • Restaurants
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 3 de 4
Yubi
Foto: Yago Bruna Yubi
Publicitat

Time Out diu

Si no us sona el nom de Yoaké San, només us hem de dir que aquesta dona va ser la finalista de l’edició francesa de Master Chef, i que després va tenir el seu propi xou televisiu al país veí. I la veritat és que ens agrada molt que hagi abandonat la fama a ‘macronlàndia’ per regentar Yubi, un restaurant a Muntaner amb Diagonal: a Barcelona no vèiem cap encreuament de França i el sud-est asiàtic d’ençà l’enyorat restaurant Me. Yubi está dividit en un espai blau (que simbolitza la serenitat japonesa) i un de vermell (la rauxa de França). El nom significa dits en japonès, i alhora són les síl·labes dels noms de les seves filles i el seu marit i soci, el DJ Ben Weiss: això de nit és un restaurant avellutat i elegant. 

Esclar que Yoaké San posa l’èmfasi en Japó –el seu pare és francès, la seva mare d'Hiroshima– i no pas en el Vietnam, amb plats que fan venir salivera només de sentir-los, com per exemple unes 'gyoza' amb bou al borgonya, o foie semicuit al sake amb ponzu de tòfona negra. Aquests darrers dos són plats d'aquells que fan diana i defineixen una cuina amb caràcter: fons de salsa de cuina clàssica francesa i cítrics i espècies nipones. Té un estil elegant i contundent, personificat en una costella de vaca vella cuinada a baixa temperatura durant 72 hores, amb verduretes baby i un puré de patates ben mantegós.  

I també té una part 'gastro' de luxe informal que passa per un 'raw bar' amb ostres franceses Marennes Oleron (amb el segell de qualitat label rouge), elaboracions en cru i caviar iranià, xampany i sake. Luxe amb ànima i 'savouire faire' culinari. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Muntaner, 185
Barcelona
08036
Transport
M: Diagonal
Horaris
De dt. a dg. de 13 a 16 i de 20 a 1 h
Publicitat
També t'agradarà