Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Filmoteca de Catalunya

 • Sales de cinema
 • El Raval
 1. Filmoteca de Catalunya
  © Ivan GiménezFilmoteca de Catalunya
 2. Filmoteca de Catalunya
  Ivan GiménezFilmoteca de Catalunya
 3. Filmoteca de Catalunya
  © Guillermo Rivera
Publicitat

Time Out diu

La Filmoteca de Catalunya va començar el 1963 a preservar i difondre la cultura cinematogràfica, especialment la catalana

El millor cinema a un preu ridícul. De Buster Keaton al cine eròtic, passant pel Segon de Chomón, Orson Welles, Jean-Luc Godard, Woody Allen i els Coen. Ara bé, l’oferta no es limita a la pantalla gran. Fer-se el carnet de la biblioteca pot ser la perdició de qualsevol cinèfil. Les filmografies, catàlegs de festivals, històries, llibres de tècnica, guions, biografies, llibres sobre pel·lícules i un llarg etcètera sumen més de 32.000. Si us agraden les curiositats, no us perdeu alguns exemplars del segle XVII i XVIII de temàtica precinematogràfica. A més, trobareu 7.000 títols de pel·lícules de cinema català, clàssic d’autor; 20.000 cartells de tots els temps; una col·lecció singular de 1.250 peces que inclouen des d'un retinoscopi de Reynard, fins a llanternes màgiques. També tenen un servei de préstec de bandes sonores.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Plaça Salvador Seguí, 1
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Liceu (M: L3)
Preu
4 €

Què hi ha ara mateix

'Per amor a les Arts' a La Filmoteca de Catalunya

Ja tenim l'agenda decorada d'art d'aquest octubre al juny de l'any que ve! El dimarts 4 d'octubre s'inicia la setena edició del cicle 'Per amor a les Arts' i el podreu gaudir cada dimarts a les 17 h fins al 13 de juny. Hi haurà un total de 33 sessions i la primera d'aquestes, la del dimarts 4 d'octubre a les 17 h, estarà dedicada a Francesc Català-Roca i les seves produccions al voltant de l'obra de Joan Miró. El cicle, organitzat per La Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d'Art de Catalunya, compta amb la col·laboració de dotze institucions culturals destacades del país per tal que en cadascuna de les seves sessions establim un diàleg enriquidor entre les diverses arts i el cinema, i escoltem els punts de vista d’artistes i creadors o persones expertes en les disciplines corresponents. La pintura, l’arquitectura, el disseny, la literatura, la música, la dansa, l’òpera i el teatre estaran units pel cinema com a llenguatge universall i entitats com el Mercat de les Flors, el Gran Teatre del Liceu i el Museu de les Arts i del Disseny hi participaran. Apunteu-vos a les seves sessions! I, si ho voleu, també podeu aconseguir l'abonament del cicle, que per 10 euros dona accés a 5 sessions i descomptes i avantatges tant per a la Filmoteca com per a les seves 13 entitats participants.

Aula de Cinema 2022/2023 a la Filmoteca de Catalunya

25 anys és un aniversari ben rodó i val la pena celebrar-lo! Són els anys que l'Aula de Cinema de la Filmoteca de Catalunya ha estat ensenyant-nos, curs rere curs, la història i curiositat del cinema. Ara, el 5 d'octubre, el cicle torna de nou amb més sessions, concretament 32, coordinades pels Serveis Educatius de la Filmoteca de Catalunya i amb la col·laboració. d’universitats i escoles de cinema. Torneu a l'aula!La cita que donarà el tret de sortida al cicle estarà a càrrec del catedràtic de Comunicació Audiovisual Santos Zunzunegui, que ens proposa una lectura de la Història del Cinema des d’una perspectiva actual, sotmesa a nous canvis tecnològics i cànons alternatius. Tot seguit també podreu gaudir de la projecció de 'Kommunisten' de Jean-Marie Straub. Amb una programació especialment adreçada als estudiants, però oberta també al públic general, podreu aprendre sobre els canvis de la història, els seus invents, les seves cares més conegudes i aquelles no tan conegudes i, sobretot, ser totalment lliures de debatre sobre el setè art i adquirir un esperit crític.Com la sessió inaugural del 5 d'octubre, la resta de 31 sessions que duraran fins a finals de maig tindran lloc els dimecres a les 17 h a la Sala Chomón. Apunteu-vos-hi!

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà