Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

73 raons per deixar-te, el Musical

  • Teatre, Musical
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

Autors: Guillem Clua i Jordi Cornudella. Direcció: Elisenda Roca. Direcció musical: Andreu Gallén. Amb: Àlex Casanovas, Mercè Martínez, Mone Teruel, Marc Pujol. Músics: Andreu Gallén, Víctor Pérez.
 
'73 raons per deixar-te' no amaga el lloable intent d’aixecar des del no-res i amb vímets autòctons, una funció que emuli el musical de Joe DiPietro i Jimmy Roberts 'T’estimo, ets perfecte ja et canviaré' que Elisenda Roca va dirigir amb gran èxit el 2013, tot reprenent-ne la versió de la primera producció catalana de l’obra dirigida per Esteve Ferrer el 1999. Quan Roca va assumir el 'remake', tenia entre mans el referent del to de la comèdia. No és el cas d’aquesta nova comèdia musical (amb menys música) sobre el món de la parella amb text de Guillem Clua i partitura de Jordi Cornudella en la qual repeteixen la directora, una de les actrius (Mercè Martínez), el director musical i els músics en escena.
 
Clua planteja una relació, si no impossible (paraula prohibida en temes d’amor), sí molt difícil entre dos estereotips als quals, a més, caricaturitza. Ella és una 'pija'. Una jove treballadora despolititzada i més preocupada en tenir unes sabates noves que per la contestació social d’un actor sense feina, aixoplugat sota el moviment dels indignats de qui s’enamorarà bojament.
 
El text no és cap meravella i demana a crits una direcció que el posi de volta i mitja, que el faci volar per sobre dels convencionalismes. Per contra, Roca fa una lectura plana, fins i tot sentimental, i ofereix una posada en escena  anodina, dramàticament àtona, malgrat tenir quatre magnífics intèrprets per construir la funció. Roca no ha trobat el to. Tampoc la partitura de Jordi Cornudella no s'allunya gaire dels estereotips del gènere i el desencertat espai escènic tampoc no ajuda.
 
Aquest cop és evident la raó de la dita: les segones parts no han estat mai bones.
Escrit per
Santi Fondevila

Detalls

Adreça
Preu
24-28 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà