Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

A tots els que heu vingut

  • Teatre, Teatres públics
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Autor i director: Marc Rosich. Intèrprets: Mercè Aránega, Lurdes Barba, Montse Esteve, Àurea Márquez, Mireia Pàmies, Carles Gilabert.
La Sra. Magda Casals de Clarà (professió: mestressa de casa), vídua recent d'un comercial de l'Enciclopèdia Catalana, propietària d'un pis de l'Eixample menys noble i d'una torre a la Cerdanya, germana d'una extaquillera del cinema Urgel, mare de dues filles i àvia d'una néta, acaba de rebre el cop de la seva vida. Estiu del 2014 i el seu petit món petitburgès s'enfronta a un cataclisme. Acaba confessar les seves baixeses el pare, el fill i l'esperit sant de l'essència pàtria. Agenollada davant el bucle del '3/34' rep l'"hòstia" del mea culpa entonat per Jordi Pujol. Només la discografia completa de Núria Feliu la salvarà de l'hecatombe. I una carta. I un clochard.

Marc Rosich ha escrit i dirigit una divertida faula sobre l'esfondrament del pujolisme des del cor mateix del seu exèrcit silenciós, aquesta classe mitjana patriotera, conservadora, amb el seu punt mesquí i xenòfob, bunqueritzada en els seus quatre mites nacionals, que s'endiumenja per assistir als mítings del partit. Aquí la protagonista és una militant de la secció femenina, la veïna més estirada de les Teresines S. A, afins en el seu mal gust practicant però sense la seva alegre fervor anarquista.

L'obra -rodona un cop sotmesa a una acurada retallada en les línies argumentals paral·leles- és una sàtira envernissada que combina elements iconoclastes de Copi, Serafí Pitarra i Christoph Marthaler. Una comèdia de buscada estètica kitsch feta a la mida d'una reconeixible caricatura -és esfereïdor com la realitat s'assembla tant a la seva distorsió- i de Mercè Arànega, la seva esplèndida actriu protagonista. L'Arànega, empolainada i crepada com el seu ídol, com una drag de la geganta de Sants, sentant càtedra a la Sala Petita del Nacional. Un bravo per ella.
Escrit per
Juan Carlos Olivares

Detalls

Adreça
Preu
23 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà