Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Així serà 'Scaramouche'

Així serà 'Scaramouche'

Dagoll Dagom treballaran tot l’estiu de valent per posar de llarg el seu nou musical al setembre. Parlem amb Joan-Lluís Bozzo

Scaramouche
© Dagoll Dagom
Per Andreu Gomila |
Advertising

La tropa de Dagoll Dagom ha ocupat des de l’11 de juliol l’Institut Fort Pius del Fort Pienc per donar forma a Scaramouche, el musical que estrenaran el 23 de setembre al Victòria. Quan el visitem, hi ha nois fent esgrima amb el mestre Jesús Esperanza, noies que s’aprenen la partitura amb el mestre Joan Vives, a punt per començar de debò els assajos. Joan-Lluís Bozzo, director i llibretista, ens explica com serà la gran aposta de gran format de la temporada que ve.

1
Mosqueters

Serà una comèdia d’aventures

Bozzo deixa clar que Scaramouche serà com “les antigues comèdies de capa i espasa”. No serà un drama com 'Mar i cel', sinó que explotaran el cantó divertit, de lluites, intrigues i embolics. El director espera que els nens que vagin a veure-la “surtin del teatre lluitant a espases fins al passadís de casa”.

2
Cyrano de Bergerac

Ambientada en la Revolució Francesa

L’acció del musical passa durant la Revolució Francesa, a finals del segle XVIII, és a dir, entre el 'Cyrano de Bergerac' i 'Els miserables', si parlem en llenguatge musical-teatral. Una època en la qual es dinamita el feudalisme i sorgeix el capitalisme, el parlamentarisme, el feminisme, ens avisa Bozzo.

Advertising
3
Shakespeare

A partir de Goldoni i Shakespeare

El director de Dagoll Dagom diu que per escriure el llibret ha llegit molta història i moltes biografies, ha llegit els il·lustrats (Rousseau, Diderot, etc.) i s’ha amarat de Commedia dell’arte. Bozzo cita dues peces clau: 'La comèdia dels errors', de Shakespeare, i 'Els bessons venecians, de Goldoni'.

4
Ana Sanmartín
@David Ruano

Les dones són les protagonistes

Ana Sanmartín i Mireia Mambo seran les protagonistes de la funció. La primera encarnarà Olympe de Gouges, l’autora de la 'Declaració dels drets de la dona i de la ciutadana'. I l’altra serà Camilla, la seva antagonista. Els altres stars són Toni Viñals (Scaramouche), Ivan Labanda (Marquès de l’Echalonne), Jordi Coromina (Bàrtolo), Clara Moraleda (Fanny), Albert Mora (Philippe), Frank Capdet (Coullardin), Anna Alborch (Madame) i Pep Ferrer (Dégeon). Joves molt ben preparats.

Advertising