Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Anna Sahun
©Maria Dias

Anna Sahun et pren per idiota

Entrevista a l'actriu, que protagonitza amb Ramon Madaula l'última obra de Jordi Casanovas a la Sala Muntaner

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Anna Sahun no es prodiga gaire, teatralment parlant. No és que hagi decidit dedicar-se en cos i ànima a La Riera (TV3), o al cine. El cert és que 'Idiota' serà 'només' la tercera obra que fa en cinc anys, després de 'Fum' (2013) i 'Les tres germanes' (2011). Una peça, ja els ho avancem, especial, fins i tot fascinant, facturada per Jordi Casanovas i en la qual comparteix escenari amb Ramon Madaula. Ella és la doctora Edel i ell és en Carles Badia, un pobre home que ha acceptat sotmetre's a un test extrem -sense haver-se llegit abans el contracte- a canvi de pasta gansa.

Sahun sap que no li ha tocat un paper "gaire agradable", diu. Una dona "freda, seca, molt professional, que va de cara a aconseguir el seu objectiu". És a dir, que el test surti bé. Posarà Madaula contra les cordes i farà servir totes les eines que té a les seves mans per assolir l'objectiu. I quan diem totes, volem dir totes.

"Quan et poses en la pell d'un personatge moralment qüestionable, com a actor, has de ser capaç de justificar els seus actes. I la doctora té una gran ànsia per aconseguir que l'experiment sigui la clau de volta que faci avançar la humanitat", comenta Sahun. I ella, la doctora, plantejarà preguntes difícils al seu 'pacient' i, de retruc, ens farà pensar molt a nosaltres. Posem com a exemple la primera qüestió: "Un home, proveït d'una pala, fa un forat a terra en el termini d'una hora i dos homes, també proveïts d'una pala cadascun, fan dos forats a terra en dues hores. Quant trigarà un sol home a fer mig forat?". No us direm la resposta, però Sahun ens avança que aquí "hi cau tothom".

Amb posat de dona implacable, una Lady Macbeth contemporània, Sahun es batrà en duel amb Madaula, amb qui no havia treballat mai fins ara. "Ha estat un gran descobriment: és molt generós amb mi", diu. L'actriu patia perquè en aquest thriller "amb punts de comèdia negra" té molta lletra, molt vídeo, i corria el risc de perdre's. I ha vist que Madaula, sempre, l'ha treta del pou. Ella, tanmateix, és l'encarregada de servir-li la funció a l'actor.

'Idiota' és la primera obra de Casanovas que interpreta Sahun. Quan li va arribar la proposta va mostrar una predisposició total. En llegir el text, ja estava entregada a la causa. I això que el dramaturg retoca els textos constantment, fins al dia abans de l'estrena, gairebé. Així que no podem dir-los encara si Idiota acaba bé. Ho haurem de descobrir a la Sala Muntaner.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat