Así bailan las putas

Teatre
3 de 5 estrelles
Así bailan las putas
Foto: Alfred Mauve Así bailan las putas

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

El teatre sembla la pista d’una discoteca i des dels primers compassos queda clar que tots acabarem ballant. I ho farem després d’una breu lliçó de twerk, dansa urbana d’orígens africans que va agafar difusió mundial amb l’actuació de Miley Cyrus en els premis MTV. No en va una de els dues actrius, Ana Chinchilla, és professora de twerk i l’altre, Júlia Bertran, va trobar en aquesta dansa un remei a bona part de les seves pors. L'una i l’altra van explicant experiències dramàtiques personals barrejades amb apunts històrics des de l’Edat Mitjana fins al cas de les nenes d’Alcàsser.

Militància i pedagogia es donen la mà en aquesta proposta que rescata alguna cosa del teatre d’agitprop dels anys 50. Militància feminista per empoderar la dona enfront del masclisme i pedagogia sobre com el patriarcat ha frustrat històricament la llibertat en general, i la sexual en particular del gènere femení. Funció empàtica per alterar consciències en la qual cal destacar tant la valentia i sinceritat de les protagonistes per exhibir sense plors les ferides com la seva decisió per confrontar-se amb la vida amb total llibertat malgrat els riscos d’una societat on perviuen els rols sexistes i la violència sexual.

Direcció: Pau Roca. Dramatúrgia: Jan Vilanova. Intèrprets: Júlia Bertran i Ana Chinchilla.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies