Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Boscos

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Text: Wajdi Mouawad. Traducció: Cristina Genebat. Direcció: Oriol Broggi. Amb: Màrcia Cisteró, Cristina Genebat, Marissa Josa, Clara de Ramon, Xavier Ricart, Xavier Ripoll, Marc Rius, Carol Rovira, Xavier Ruano, Sergi Torrecilla, Ramon Vila.
 
Després de la colpidora essencialitat d''Un obús al cor' torna el gran artefacte tràgic, l'altra cara de Wajdi Mouawad. Excés que a 'Boscos' s'esplaia en gairebé quatre hores d'una rocambolesca epopeia familiar que recorre tres segles, dues guerres mundials, dos continents i una massacre terrorista al Canadà, un feminicidi important per al nus dramàtic de l'obra. La persecució de la veritat a través d'una intricada línia matriarcal d'una accidentada genealogia. Procel·lós viatge cap a les arrels d'un misteri i una maledicció -com en les millors famílies de la mítica grega- que parteix del present d'una díscola adolescent gòtica (Loup) per retrocedir, seguint el desventurat fil d'altres dones, fins a la primera de totes elles.

Oriol Broggi -autèntic valedor de Mouawad en català- aporta ofici, elegància i austeritat escènica a un hiperbòlic text "bigger than life"; sobretot en les senzilles però efectives solucions per marcar el trànsit d'una època a una altra; d'espais i temps que se succeeixen sense gaire ordre cronològic o directament conviuen en dues dimensions paral·leles. Sap com acompanyar l'espectador per aquest laberint poblat de terrors, sap com trobar moments de veritat -d'emocions a peu de terra- en uns personatges que a la mínima ocasió  es posen transcendents i semblen mirar-te perduts en l'horitzó d'Epidaure.
Escrit per
Juan Carlos Olivares

Detalls

Adreça
Preu
25-28 €
Publicitat
També t'agradarà