Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bull

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Autor: Mike Bartlett. Direcció: Pau Roca. Amb: Joan Carreras, Jordi Rico, Marc Rodríguez i Mar Ulldemolins.

Torero o toro?, ens pregunten just abans de començar la funció de 'Bull'. Com si es pogués escollir. No, Thomas no podrà escollir perquè és la víctima d’aquest ritual d’humiliació en el món laboral. Des de pràcticament l’inici veiem que ell és el toro, a qui els seus dos companys de feina, la provocadora Isabel i el suficient Tony, clavaran banderilles, la garrotxa i fins i tot li donaran la rematada final al so d’un pasdoble.

El guionista i dramaturg britànic Mike Bartlett s’ha servit del símil tauri per vestir 'Bull', un text actual i punyent que no deixa indiferent i que remou les entranyes tot mostrant-nos la crueltat de les relacions laborals quan cal acomiadar algú. Isabel, Tony i Thomas han estat convocats pel director a una reunió en què un d’ells perdrà el seu lloc de treball. Però Isabel i Tony sembla que saben molt bé a qui li tocarà el rebre i malgrat això maltractaran Thomas en un ritual en què aquest no podrà sinó llançar cornades inútils. A la fi, l’obra trasllueix com les aparences i fins i tot l’estrat social són més importants que la feina ben feta i com tot s'hi val en la defensa del lloc de treball.

Amb bon ritme, amb un espai escènic buit que funciona la mar de bé i una solvent interpretació de Mar Ulldemolins, Joan Carreras, David Bagués i, sobretot, de Marc Rodríguez, la direcció de Pau Roca és potser una mica massa exagerada en el primer tram de la peça, que té un to més comediogràfic, perquè l'exageració sarcàstica incita el riure i entenc que el que escau és colpir l’espectador. Això no treu que la comèdia funciona i arriba a un públic que reaccionarà amb més o menys estupor segons si ha sentit o no la impotència enfront d’uns mecanismes mercantils deshumanitzats.

Escrit per
Santi Fondevila

Detalls

Adreça
Preu
24-28 €
Publicitat
També t'agradarà