Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Celestina

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles
Autor: Fernando de Rojas. Direcció: José Luis Gómez. Amb: Marta Belmonte, Diana Bernedo, Miguel Cubero, Palmira Ferrer, José Luis Gómez, Chete Lera, Nerea Moreno, Inma Nieto, Raúl Prieto, José Luis Torrijo.
 
José Luis Gómez ha fet una revisió lúdica i lúbrica de la tragicomèdia de Calixte i Melibea. Una revisió que conserva l’atmosfera d’un temps passat, remot, però que fa eixir la vigència dels comportaments humans lligats a la satisfacció ràpida dels desitjos en un món regit pel poder del diner i la preeminència del goig sexual. Potser sí que Calixte s’enamora de Melibea, però el que vol és consumar aquest amor, apaivagar el foc de la passió carnal que el consumeix. Té els diners i no hi ha voluntat superior ni norma divina que l’aturi. Ni a ell ni als 5.000, com diu l’obra, que han acudit a la vella i barbuda Celestina per trencar o restaurar hímens. I això queda clar en una còpula amb Melibea que sembla més una violació que un amorós aparellament.
 
La Celestina és una supervivent amb molt d’enginy que avui per avui hagués pogut vendre preferents als jubilats, i a la qui Gómez habilita un dir andalús que reforça tant la comicitat de les seves màximes com l’eloqüència de les paraules. La funció és de bon i agraït escoltar mercès a un bon repartiment on destaquen els criats José Luis Torrijo (Sempronio) i Miguel Cubero (Pármeno).
Escrit per
Santi Fondevila

Detalls

Adreça
Preu
28 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà