CrecEnUnSolDéu

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Autor: Stefano Massini. Director: Lluís Pasqual. Amb: Rosa Maria Sardà.
 
A 'CrecEnUnSolDéu' Stefano Massini (Florència, 1975) mira l’inacabable conflicte entre Israel i Palestina a través de tres dones que representen tres maneres de viure la quotidianitat en aquell laberint de violència i odi. L’obra funciona com un flashback a partir de la data d’un atemptat i descriu la preparació per ser màrtir d’una estudiant de 20 anys, la vida d’una professora d’història jueva que rebutja l’integrisme i la d’una soldat de l’exèrcit nord-americà destacat a la zona en missió de pau.
 
El text de Massini és força descriptiu. No aprofundeix a l’interior dels personatges, excepte en el cas de la professora, el perfil més definit, l’únic que evoluciona i de ben segur el que millor sintonitza amb l’autor. Diríem que en les actituds d’aquesta, Massini filtra la idea de la inutilitat del terrorisme que transforma les posicions d’aquells jueus que miren amb certa comprensió el drama palestí. De tota manera, els tres se’ns presenten com marionetes d’una situació sobre la qual no poden actuar en cap sentit.
 
La funció funciona com un monòleg estàtic, com una bona lectura dramatitzada, on  Rosa Maria Sardà interpreta els tres personatges amb alternança. Sens dubte un tour de force impressionant per a l’actriu que ha d’encadenar i alternar la ceguesa ideològica, la racionalitat i la mirada aliena. Rosa Maria Sardà exhibeix contenció en els fragments més narratius i demostra la seva gran categoria en els menys abundants moments emotius. L’actriu fa un treball compromès amb la descripció d’un drama que, per persistent, és oblidat i sobre el qual el director palestí Hani Abu-Assad va rodar la demolidora pel·lícula 'Paradise Now'.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers