Croades

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Jordi Vilà dirigeix ​​La Ràtzia Teatre, jove companyia acabada de llicenciar a l'Institut del Teatre. I com Sílvia Ferrando amb la companyia José y sus hermanas, mostren una saludable ambició teatral. 'Croades', tragèdia de Michel Azama sobre la guerra, no és un text convencional. La convivència de vius i morts en un paisatge de guerra sense mapa (qualsevol conflicte reconeixible dels últims 30 anys) aporta una dimensió dramàtica que en els moments més grotescos sembla transitar pel teatre de Beckett i en els més mitològics i barrocs pel de Mouawad. Sense menysprear una mica de Shakespeare, de 'Romeu i Julieta'.

Vilà, a més, condueix l'obra cap a una expressió molt física i antinaturalista per il·lustrar un absurd que només recull víctimes. Teatralitat que recorda vivament la manera eslava d'enfrontar-se en un escenari a la tragèdia humana. Un repte per als sis joves intèrprets, sobretot per fer creïble el tens excés que el director planteja per a una macabra farsa 'gore' sobre la guerra.

Autor: ​Michel Azama. Adaptació i traducció: ​Santiago Sans. Direcció:​ Jordi Vilà. Intèrprets: ​Pere Aguiló, Laura Piñeiro, José Luis Oliver, Marta Nicon, Marc Tarrida Aribau i Gerard Vidal.

Per Juan Carlos Olivares

Publicat

Detalls

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening